Sylvana's faalpartij Artikel 1 presenteert verkiezingsprogramma, en het is weer eens een lachertje!

Geen categoriefeb 16 2017, 17:00
Het moment waarop iedereen al weken van zat te dromen - ahum - is dan eindelijk daar: Artikel 1 heeft haar verkiezingsprogramma gelanceerd, en dat betekent lachen!
Voor wie een zeer korte maar duidelijke samenvatting wenst te krijgen van het programma van Artikel 1 voor de komende verkiezingen, zal ik die hier maar meteen geven:
GELIJKWAARDIGHEID!!!
Tsja, heel anders laat het programma zich niet echt interpreteren. Met zogenaamde "gepaste trots" - lekker bescheiden toch weer - werd het vodje vandaag gepresenteerd op de Facebookpagina van de partij:
Wie vervolgens doorklikt naar de website van de partij en het aandurft het programma te openen, treft een document van 33 pagina's aan dat doordrenkt is van het woord 'gelijkwaardigheid' in alle mogelijke kleuren en combinaties: "gelijkwaardigheid voor de wet", "digitale gelijkwaardigheid" en "gelijkwaardigheid in geborgenheid en humaniteit" (watte?) zijn slechts enkele van de ontelbare voorbeelden waarin dat woord genoemd wordt. Bottom line: ze willen gelijkwaardigheid, overal.
Leuk en aardig, maar wat betekent dat nou concreet? De partij is gelukkig erg concreet met genummerde punten, en laat weinig te twijfelen over wat betreft haar destructieve ideeën. Zo wordt het leveren van kritiek op zo ongeveer iedereen - behalve natuurlijk de blanke, heteroseksuele man - verboden omdat dat altijd wel opgevat kan worden als discriminatie. Ook de 100%-controles op Schiphol op drugstransporten bij vluchten uit plekken als Suriname en Aruba zouden verleden tijd moeten worden, want: discriminatie! En natuurlijk houden we bij de overheid op met het registreren van of iemand man of vrouw is, want wat is daar nou in hemelsnaam de relevantie van? Dat het Nederlandse paspoort dan zo ongeveer nutteloos wordt nemen we dan maar voor lief. Als iedereen maar gelijk is!
Ik zal het gewoon eens hardop zeggen Sylvana: nee, niet alles en iedereen is gelijk. Je kunt wel heel krampachtig onze grondwet gaan zitten aanpassen - een aparte stap voor een partij die zich vernoemd heeft naar een artikel uit die wet - maar mensen hebben daar geen boodschap aan: alles maar gaan zitten verbieden omdat het misschien in de verste verte door iemand zou kunnen worden gezien als discriminerend is niet eervol, maar gewoon betutteling en een belemmering voor het uitvoeren van normale zaken in dit land. Pragmatisme is soms ver te zoeken.
Het zou deze partij veel meer sieren als ze zich niet zo zouden focussen op het bestrijden van symptomen, maar eens gaan kijken naar de oorzaken. Hoe zou het nou komen dat steeds meer mensen wantrouwend richting moslims kijken, of dat er bij vluchten uit het Carribisch gebied strenger gecontroleerd wordt? Dat komt doordat Nederlanders de feiten kennen, en die nu eenmaal niet in het voordeel van bepaalde groepen spreken. Feiten die Sylvana Simons en haar gelijkwaardigheidsschreeuwers maar al te graag monddood zouden maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten