Syp Wynia veegt de vloer aan met klimaatgekkies Von der Leyen en Merkel: 'De groene staatsgreep is begonnen'

Syp Wynia veegt de vloer aan met klimaatgekkies Von der Leyen en Merkel: 'De groene staatsgreep is begonnen'

Syp Wynia is helemaal klaar met Angela Merkel en haar protestantse Duitse supporters die van klimaat hun nieuwe geloof hebben gemaakt.

Onlangs sprak Angela Merkel een grote horde protestantse supporters toe over... klimaatverandering en haar wens om daar hoegenaamd écht iets aan te doen. Syp Wynia is daar bepaald niet van onder de indruk. In zijn gesproken column voor Café Weltschmerz legt hij uit dat Duitse protestanten van klimaat feitelijk "hun nieuwe geloof" hebben gemaakt. Merkel gebruikte de gelegenheid vervolgens om "nieuwe, radicale toezeggingen" aan ze te doen.

Namelijk: in 2050 zal Duitsland 100% CO2-reductie doorgevoerd moeten hebben. Dat gaat nog verder dan het doel van Mark Rutte, die voor 95% opteerde.

In 2011 heeft Merkel aangekondigd dat de kerncentrales versneld gesloten moesten worden. Dit deed ze omdat de Groenen lokale verkiezingen dreigde te winnen. Die deden dat uiteindelijk nog steeds. In 2015 maakte ze bekend dat "wir schaffen das" in verband met de enorme instroom van nieuwe 'asielzoekers.' Ook dat was een bewuste actie om het gras onder de voeten van de Groenen weg te maaien... en om de evangelisten weer voor ze te winnen.

Deze derde move is wat dat betreft meer van het oude, aldus Wynia.

Dat is bepaald niet prettig, natuurlijk, maar de situatie wordt nog erger gemaakt doordat haar "puppet" Ursula von der Leyen deze week 'gekozen' werd (door het Europees Parlement) tot president van de Europese Commissie. Haar meerderheid was nipt, maar helaas was dat voldoende.

Om voldoende stemmen binnen te halen heeft Von der Leyen allemaal toezeggingen gedaan aan de Groenen in Brussel. Die toezeggingen, zegt Wynia, "lijken wel geschreven in de kantoren van de Duitse Groenen." Ze wil niet alleen een 100 procent reductie, maar ze voegt daar nog eens aan toe dat we in 2030 al een reductie moeten hebben van 50 procent a 55 procent. "En dat is de heftigste toezegging op het punt van klimaat waar dan ook ter wereld," aldus Wynia.

"Dat maakt deel uit van een linkse coup die gaande is in Europa," gaat Wynia verder. Als Merkels partij met deze toezeggingen de macht in handen houdt en als Von der Leyen met deze toezeggingen president van de EC is geworden -- en dat is helaas zo -- "dan zit ze daaraan vast en dan zal ze dat moeten gaan uitvoeren."

Voor Nederland zijn de consequenties daarvan "giga." Het kabinet heeft gezegd klimaatkoploper te willen zijn. Het neveneffect is dat bij de kosten én de positieve gevolgen van dit waanzinbeleid nogal ter discussie staan. Alleen al in Nederland hebben we het, aldus Wynia, "over duizenden miljarden."

Laat dat even goed op je inwerken: duizenden miljarden. In Duitsland gaat het om acht duizend miljard.

Knetter.

"Het effect in Nederland is dit," aldus Wynia. "Waar een volgend kabinet, naar ik zou hopen, misschien tot bezinning zou kunnen komen heeft dat geen enkele zin meer. Want wat tot dusver een nationaal koploperschap wordt is binnenkort onder leiding van Ursula von der Leyen, en trouwens Angela Merkel ook, en Macron, een Europees dictaat geworden.

"Wat nu nog vrijwillig is min of meer, als Nederland, wordt binnenkort een verplichting." En aangezien Nederland altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn -- dat hebben we ook gezien met het begrotingstekort -- kunnen we er vergif op innemen dat Nederland ook in dit opzicht nóg meer zal doen.

Daardoor is het zeer wel mogelijk, aldus Wynia, dat "we aan de bedelstaf raken." Want zó onbetaalbaar is dit plan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer