Haags jeugdwerk in handen van 'Salafisten die ISIS-propaganda' verspreiden

Geen categoriejul 18 2019, 8:00
Welkom in Den Haag anno 2019.
In de Haagse immigrantenwijken Transvaal en de Schilderswijk zijn jeugdwerkers actief die a) salafistisch zijn en b) ISIS propaganda vertonen en verspreiden onder de jongeren. Om het nog erger te maken vertellen de jeugdwerkers jonge fundamentalisten ook meteen waar inlichtingendiensten op letten om radicalisering te herkennen.
Dat bericht het Algemeen Dagblad.
Vorig jaar liep de situatie zo uit de hand -- het werd letterlijk zo geváárlijk -- dat een jongerenwerker op "dringend advies van de opsporingsdiensten" eruit werd geknikkerd bij Jeugdzorg. Nou ja, eruit werd geknikkerd: hij werd weggehouden bij jongeren maar kreeg in plaats daarvan een aanbod om voortaan maar met ouderen te werken. Dat weigerde hij zélf, omdat hij die ouderen natuurlijk veel minder goed kan indoctrineren.
Maar dat ene voorbeeld is slechts het topje van de ijsberg:

Zo zouden jongerenwerkers die op kosten van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zijn getraind in het herkennen en tegengaan van radicalisering, de kinderen om wie het ging hebben gewaarschuwd op welke signalen mensen zouden gaan letten. ,,Ze bespraken hoe jongeren dan konden reageren”, vertelt een getuige. Die zag ook hoe IS-propaganda werd vertoond door een van de medewerkers.

Na de 'trainingen' kwamen tenminste 5 jongerenmedewerkers van Marokkaanse afkomst uit de spreekwoordelijke kast als salafisten. Op de training hadden ze namelijk geleerd dat het aanhangen van het salafisme niet in strijd is met de Nederlandse wet. Toen durfden ze het dus hardop te zeggen.
BNR-columniste Marianne Zwagerman legt uit dat dit bericht in het AD voor haar bepaald niet als een verrassing komt:
https://twitter.com/mariannezw/status/1151745266749493250
"Ik zei het al eens: sinds ik in Den Haag woon is mijn wereldbeeld flink veranderd," schrijft zij op Twitter. "Maar Rutte en co werken (en hij woont) er een kilometer vandaan. Het gebeurt al jaren onder hun neus. Iedereen ziet, niemand doet."
Zo is het precies. Iedereen weet het, niemand doet er iets aan. En dan maar verbaasd reageren als zo'n geradicaliseerde jongere binnenkort een aanslag pleegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten