Geert Wilders verbolgen om vervolging politieagenten in zaak-Faber: "Schandelijk! Ze verdienen een lintje!"

Geen categoriejul 17 2019, 21:00
Geert Wilders heeft het nieuws dat het OM overgaat tot vervolging van het arrestatieteam, aanwezig bij de arrestatie van Michael P., vernomen en wat is de blonde leider van de PVV toch verbolgen. Hij noemt het een 'schande' dat het OM overgaat tot vervolging en stelt een andere aanpak voor 'de politieagenten verdienen een lintje'.
Maar een lintje is niet hetgeen de politieagenten ontvangen voor de arrestatie van de moordenaar van Anne Faber. In plaats van een felbegeerd lintje krijgen de agenten een onderzoek om de oren en wil de rechtbank in Amsterdam weten op welke wijze het arrestatieteam instructies ontving van het Openbaar Ministerie.
Een "burgeroorlog" binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid ligt met de uitspraak van het Hof op de loer.
De oom van Anne Faber reageerde eveneens vol onbegrip op het nieuws dat de klachten van moordenaar Michael P. blijkbaar zwaarder wegen dan het belang van de samenleving om moordenaars zo snel mogelijk achter slot en grendel te zetten, via Hart van Nederland:

“Het voelt totaal niet rechtvaardig. Je kunt je voorstellen dat we in die zoektocht naar Anne alle grenzen hebben opgezocht om haar te vinden. Wij hebben ons ook begeven op terreinen waar we niet mochten zoeken, over hekken geklommen waar we niet mogen zijn. En die leden van het arrestatieteam hebben dat ook gedaan. Zoals elk mens dat zou doen in deze situatie. Dit voelt gewoon niet goed."

Maar in Nederland moet natuurlijk alles netjes 'volgens het boekje'. Alleen is het zo ontzettend jammer dat 'het boekje' vol aantoonbare onzin staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten