shutterstock 276528923

Dikke pech voor superspread-evenement 538 Oranjedag! Gemeente Breda zet streep door bizarre fieldlab

Geen categorieapr 19 2021, 19:00
De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het Koningsdagfeest van radiozender 538. Het fieldlab-evenement, waarbij 10.000 mensen aanwezig zouden zijn, gaat dus niet door! Er blijkt dus toch nog enigszins tegenmacht te bestaan, want de gemeente lijkt te hebben geluisterd naar de petitie tegen het feest, die zo'n 370.000 keer werd ondertekend.
Er komt geen fieldlabfeest in Breda met duizenden mensen die tijdelijk bepaalde coronaregels kunnen laten varen. Dat meldt de NOS. Het feest, dat stond gepland voor zaterdag 24 april, kreeg uit zo'n beetje alle hoeken van de samenleving bakken met kritiek. Het experiment werd een pseudowetenschappelijk non-onderzoek genoemd, en de politievakbonden dreigden al met een boycot. Personeel van een nabijgelegen ziekenhuis maakte zich eveneens zorgen en achtten het festival "een slag in het gezicht van de zorgverleners in het ziekenhuis 400 meter verderop."
Honderdduizenden handtekeningen voor een petitie die opriep het evenement af te blazen werden in een mum van tijd verzameld. Het leek wel alsof de enige partijen die nog wél voorstander van het evenement waren, 538-eigenaar Talpa en het demissionaire kabinet zijn.
De gemeente Breda vroeg eerder nog aan het kabinet of het, ondanks alle kritiek, nog steeds achter het evenement stond. Het kabinet kaatste de bal terug en liet de beslissing over aan de gemeente, die dus nu de knoop zelf hebben doorgehakt. En dat betekent: geen superspreadfeestje in Breda, dus. De burgemeester verleent geen vergunning en noemt de in de knop gebroken Oranjedag een 'totempaal' voor alles wat er misgaat rondom corona. Geen massaal feest dus: een wijs besluit!
Bezoekers die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug, zegt Talpa. Maar de mensen die 15.000 euro voor een kaartje hebben betaald aan derden, zullen nu wel héél erg balen! Maar Nederland kan tevreden zijn: het kabinet is dus niet bij machte om alles maar door te drukken waar ze maar zin in hebben, óók niet als Hugo de Jonge het een paar keer heel mooi in PR-taal verkondigt op persconferenties. Een geruststellende gedachte!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten