D66 probeert Sidney Smeets-grooming tot nationale discussie te verheffen: 'Kwetsbare positie van jonge LHBTI'ers'

D66 probeert Sidney Smeets-grooming tot nationale discussie te verheffen: 'Kwetsbare positie van jonge LHBTI'ers'

Rob Jetten met zijn vinger bij OP1 gisteravond. Bron: Screenshot OP1 / EO.

D66'er Rob Jetten mag vanavond aanschuiven bij De Vooravond, om over de kwetsbare positie van jonge LHBTI'ers te gaan praten. De aanleiding hiervoor is natuurlijk Sidney Smeets, het tweede schandaal in korte tijd bij die partij.

Bij advies- en consultancypartij D66 zitten ze inmiddels met de handen in het haar. Na jarenlang te hebben beweerd dat D66 zo tolerant, homovriendelijk, feministisch, geëmancipeerd en wat al niet meer is, komt er om de haverklap een nieuw #MeToo-schandaal om de hoek kijken! Sidney Smeets is de naam van de affaire, en die volgt al op het eerdere onveilige verhaal over partijcoryfee Frans van Drimmelen. En die schandalen werden in beide gevallen opgevolgd met net zulke schandalig berichten: ze wisten er al langer van, maar deden al die tijd niets.

Dus wat doe je dan als public relations management-partij? Een leuk trucje genaamd changing the narrative: het verhaal aanpassen! Aan Rob Jetten nu de schone taak om de aandacht niet langer gevestigd te houden op wéér een D66-schandaal, maar om het verhaal onderdeel te maken van een groter maatschappelijk probleem waar D66 óók last van heeft. Zo worden ze bij die partij ineens slachtoffer én ervaringsdeskundige, zonder zelf daadwerkelijk met een oplossing te hoeven komen! Dat blijft altijd steken op 'het creëren van bewustwording' namelijk.

"Juist wanneer je jong bent en jezelf wilt leren kennen, heb je een veilige basis nodig." Nou, dan kun je D66 het beste vermijden! Daar weet je namelijk dat het zo lang mogelijk onder de pet wordt gehouden, tot het écht niet meer anders kan. De volgende stap is dan een intern onderzoek aankondigen, zodat er nog niet inhoudelijk op hoeft te worden gereageerd. Dan wacht men namelijk eerst 'netjes' de resultaten van het onderzoek af en voor je het weet besluit de persoon in kwestie zomaar uit zichzelf op te zijn gestapt. En klaar is kees!

Gelukkig, wij kennen D66 en hun trucjes al langer vandaag. En wij doorzien het feilloos. Denkt Rob Jetten nou echt dat hij anno 2021 nog wegkomt met die oudbakken PR-trucjes na alles wat er met Sidney Smeets en consorten gebeurd is? Kom, op zeg!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties