#MeToo-saga Sidney explodeert. Parool en AD: ‘D66’er Sidney Smeets had contacten met minderjarige jongens!’

Het gaat alles behalve zoals gewenst voor Sidney Smeets. De mainstream media hebben de aanval nu namelijk ook geopend op het D66-Kamerlid. Verschillende jongens beweren dat hij lichamelijke avonturen met hen heeft beleeft toen ze nog minderjarig waren.

Slecht nieuws voor D66 en dan met name voor het net geïnstalleerde Kamerlid Sidney Smeets. Want zowel het Parool als het AD berichten dat jongens beweren dat hij seksuele handelingen met hen verrichtte toen ze minderjarig waren. Daarmee is het hek nu definitief van de dam voor de voormalige strafpleiter die zich nu nog steeds volksvertegenwoordiger mag noemen.

Hoe meer informatie naar buiten komt over de handel en wandel van D66-Kamerlid Sidney Smeets, des te problematischer deze hele affaire wordt. Want zowel het Parool als het Algemeen Dagblad hebben nu een artikel gepubliceerd waarin jonge jongens Smeets ervan beschuldigen dat hij “zeker een tiental jonge jongens ongepaste berichten” heeft gestuurd op Twitter, WhatsApp en Grindr, en ze zelfs thuis uitnodigde. “Hij was in de 40. Ik 15. Dan is er iets niet in de haak,” zegt één van de jongens. Smeets wist hoe oud ze waren “maar nodigde hen toch thuis uit.” 

“Hij was best wel direct,” aldus één van de jongens die zestien was toen hij Smeets thuis bezocht, “en begon me al snel te zoenen.” Vervolgens zou hij zijn hoofd naar beneden hebben geleid, waarna de jongen Smeets een beurt gaf. Die afspraak is er volgens de krant inderdaad geweest. “Een vriend van de jongen én Whatsapp-gesprekken bevestigen dat,” inderdaad.

Ja, zegt de jongen, er was “consent,” maar hij heeft er altijd “een vreemd gevoel” aan over gehouden, wat niet zo gek is aangezien Smeets ook toen al een man met aanzien, geld en invloed was, en daarnaast qua leeftijd ook nog eens de vader van de jongen had kunnen zijn. En oh wacht, het was nog niet klaar hoor. Want na de ontmoeting stuurde Smeets de jongen een berichtje waarin hij hem hoegenaamd complimenteert door hem te vertellen dat hij “erg goed” was, aldus het Parool. “Later in het gesprek worden foto’s van minderjarige jongens gedeeld, waarop Smeets reageert dat het zijn ‘foutste fantasie’ is” om iets gelijksoortigs te doen met iemand van onder de 16. “Smeets schrijft wel het risico te willen nemen als de jongen iemand kent die ‘onder de 16 is’ en de jongen hem ‘vertrouwt’.”

En we zijn er nog niet. Want een man die nu 26 jaar oud is zegt dat hij tien jaar geleden, toen hij dus 16 was, ook een Grindr-match had met Smeets. Meerdere malen werd hij door Smeets uitgenodigd hem thuis te bezoeken. “En de strafrechtadvocaat zou filmpjes van ‘jonge jongens’ hebben laten zien om hem ‘in de mood‘ te brengen.” Eén keer slaagde Smeets volgens de jongen erin hem ervan te overtuigen intieme handelingen bij hem te verrichten.

“Hij is slim en vond aanknopingspunten om op me in te spelen,” gaat hij verder. “Maar hij is strafrechtadvocaat bij Spong, dus ik durfde ook niet naar iemand toe te gaan,” aldus de man. “Hij weet precies wat hij wettelijk wel en niet kan doen.”

De 25-jarige Jelle Kaldenbach heeft zelf niet direct te maken gehad met Smeets, maar zegt dat hij van “zo’n tien mensen” heeft gehoord dat de D66’er hen ook op jonge leeftijd benaderde. Daarbij lijkt het erop dat Smeets het “steeds precies legaal” wist te houden. “Het blijft vaak bij persoonlijke berichten,” zegt Jelle. “Maar het is vreemd dat iemand van 45 jaar jongens van 16 tot 18 jaar benadert. Het klopt niet. Zoiets mag niet worden genormaliseerd.

Als de verhalen van deze jongens kloppen etaleerde Smeets klassiek roofdiergedrag. Jonge jongens, die kwetsbaar en makkelijk te beïnvloeden waren, werden benaderd, en hij gebruikte volgens de jongens zijn aanzien en functie om te kunnen doen wat hij deed én er zonder imagoschade mee weg te kunnen komen.

Na het lezen van deze verhalen wordt het opeens ook heel duidelijk waarom Smeets in zijn officiële reactie stelt, niet dat hij zich altijd op een ethische en verantwoordelijke wijze heeft gedragen, maar naar eigen zeggen altijd “binnen de wet.” De jongens benadrukken dat ook, terwijl ze tegelijkertijd heel duidelijk maken dat de manier waarop dit gebeurde weliswaar niet illegaal hoeft te zijn, maar in hun ogen wel heel vervelend is geweest. Ze hebben zich terdege seksueel geïntimideerd en gemanipuleerd gevoeld.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Afijn, als één ding duidelijk is geworden, dan is het dat dit einde oefening moet betekenen voor Sidney Smeets als Kamerlid. Wieberen met hem, en snel een beetje. Sigrid Kaag, zet deze man onmiddellijk uit de fractie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Chee

  Laat die vieze p3do maar lekker daar zitten, laat D66 zich maar goed beschadigen
  En als de ondernemers de corona bullshit zat zijn , dan pleurt hopelijk het kabinet om.
  Er zijn nu zeker 1,9 miljoen mensen die erg veel spijt hebben van hun stem.

  1. Max Aue

   Van pédofilie spreken we pas als er sprake is van seksueel contact met of seksueel aangetrokken zijn tot kinderen jonger dan 13 jaar. Daar is hier absoluut geen sprake van.

   1. coenzoon

    domme tról , liegt weer glashard de sukkel !

    De norm in Nederland is niet jouw norm ouwe pédó

   2. Cootje

    Als je je aangetrokken voelt tot minderjarige heb je alvast wel een zeer kwalijke reputatie , en om dan bij de Amsterdamse boten parade club je verdiensten en kunde te etaleren , als uithangbord van onze nep democratie is volgens mij toch wel wat teveel gevraagd , maar met het bekende old boys netwerk kan hier alles

 2. Borreby Duytsch

  Vergis je niet…
  Er zijn mensen die het gedrag van deze viespeuk nog steeds verdedigen.

  1. Mireille

   Pim was uit hetzelfde hout gesneden en wordt nog steeds bewierrookt, @ Borremans!

   1. Monty

    Over de doden niets dan goeds.

   2. Max Aue

    In tegenstelling tot Smeets neukte Sint Pim wel minderjarige kinderen.

    1. coenzoon

     bewijs die onzin nu eens of zoals jij continu blaat , LINK

     derde leugen deze morgen van de huistról

    2. Borreby Duytsch

     Max:

     “…In tegenstelling tot …”

     Ben jij nou werkelijk die viespeuk écht aan het verdedigen Oberst. Aue?

     Dat Pim ook niet vies was van jonge (Marokkaanse) jongemannen. Is bekend. Te makkelijk om over te beginnen..
     Ook viespeukerij, maar dit betrof géén minderjarigen. Je werd slechts valsch geïnformeerd.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het ergste en meest kwalijke aspect in het geval-Smeets is wel dat Smeets zijn macht misbruikte om ongepast gedrag tegenover de jongens te vertonen. Daarmee plaatste hij zichzelf op een lijn met Harvey Weinstein en met lieden als Epstein en Spacey. Het is een klassiek geval van MeToo.

  Deze man kan niet anders dan zijn zetel ter beschikking stellen. En voorts zou de Zedenpolitie een onderzoek naar hem moeten instellen.

  1. Max Aue

   “En voorts zou de Zedenpolitie een onderzoek naar hem moeten instellen.”

   Voor welk strafbaar feit precies?

   1. Forlan

    Ernest wordt ineens dyslectisch als de beschuldigingen niet over een FVD of PVV-er gaan.
    Handelingen van deze aard(je laten afzuigen door minderjarige jochies) in een ongezonde machtsstructuur zijn strafbaar.
    Als de jongen 17 is en de man 22(bijvoorbeeld) dan is er geen sprake van scheve verhoudingen.
    Ik maak me zorgen om jouw omgeving Ernest. Bah!

    1. Mireille

     Pim is nooit aangesproken op zijn voorkeur voor jeugdige Marokkaanse jongens wat hij openlijk verkondigde. Nog steeds een held. Hypocriet dat deze D66 man wordt geschoffeerd.

     1. coenzoon

      bewijs nou is dat Fortuyn minderjarige jongetjes misbruikte . De dark room waar hij toen over sprak is toch echt 18+ zielige stemmingmakertjes.

      De tróllen volharden in een glasharde leugen. Over wappies gesproken !

      Wat heb je een trieste figuren hier !

     2. Max Aue

      Ik heb je op dit punt gisteren al bijgepraat, coenzoon, maar je bent kennelijk hardleers.

      h*tps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf08122005_012

     3. coenzoon

      je praat niets bij decadente tról , je zet jezelf heerlijk voorschut met je belgische linkje .

      Interviews genoeg op youtube waar fortuyn spreekt over zijn mannenliefde. Nu moet jij nog even aantonen dat hij MINDERJARIGEN misbruikte domme jongen.

      Je bent een pathologische leugenaar imitatie rutte

     4. Max Aue

      Nog meer bewijs, coenzoon
      ht*ps://www.nd.nl/nieuws/nederland/666747/aivd-info-schokt-marokkanen

    2. Max Aue

     “Handelingen van deze aard(je laten afzuigen door minderjarige jochies) in een ongezonde machtsstructuur zijn strafbaar.”

     Daar was in dit geval absoluut geen sprake van. Hoe kom je op dit soort fantasieën, Forlan?

     1. Forlan

      Staat in de tekst “kerel”?

   2. coenzoon

    ernst heeft geen herinnering aan het interview van de destijds minderjarige jongen

    de tról is een goedkope rutte cloon

    1. Max Aue

     Ik herinner me in elk geval geen interview van een jongen die Smeets moest afzuigen. Coenzoon waarschijnlijk wel, in zijn hoofd.

     1. coenzoon

      ernst heeft geen herinnering aan het interview van de destijds minderjarige jongen

      de tról is een goedkope rutte cloon

     2. Forlan

      Misschien moet je een keer de hele tekst lezen, Auw dat doet pijn

   3. Meriadoc Brandebok

    Ik zou eens beginnen met intimidatie en ongewenst seksueel overschrijdend gedrag. Overigens is een aangifte van de slachtoffers niet uit te sluiten.

 4. Branzino

  Gelukkig pakt D66 dit heel zorgvuldig aan. Hoor en wederhoor werden meteen na het eerste signaal (dat was vóór DDS en GS berichtten) toegepast en zonder twijfel volgen binnenkort de juiste de juiste beslissingen.
  Andere partijen zouden bij vergelijkbare signalen van ernstige feiten hetzelfde moeten doen.
  Dit is inderdaad de juiste volgorde, maar hier op DDS is Smeets al veroordeeld. En zijn politieke loopbaan lijkt me eigenlijk al beëindigd, of hij nu wel of niet schuldig is.

  1. AS210854

   ????? Het heeft anders wel een week geduurd voordan P66 in actie kwam, en dan alleen nog omdat
   Twitter hierover explodeerde.

   1. Edjan

    Nieuw leiderschap = oude wijn in oude zakken. Maar dan nog erger.

    1. Branzino

     @Edjan
     Dat moet je me uitleggen, als je wilt.

   2. Branzino

    @AS210854
    “Het heeft anders wel een week geduurd voordat D66 in actie kwam”

    Nee hoor. Al op 31 maart, ruim 14 dagen geleden dus, bereikte deze info over Smeets de partijleiding van D66. Er is meteen actie ondernomen, door meermaals contact met de melder (geen slachtoffer) op te nemen en meteen een indringend gesprek met Smeets te voeren. Korte tijd later explodeerde e.e.a. op Twitter. Na een tweede gesprek is besloten om een onderzoek in te stellen en zo nodig maatregelen te nemen. Veel sneller kun je geen zorgvuldige actie ondernemen. Iemand op zo maar een beschuldiging laten vallen, kan natuurlijk niet.

    1. Max Aue

     Ja, de partij valt hier weinig te verwijten.

  2. coenzoon

   blabla bladieblabla

  3. Forlan

   Wat denk je dat er gebeurd was in de legacy media hier als er op dinsdagavond berichten naar buiten waren gekomen dat er een politicus aan de réchterkant ongepaste berichten naar minderjarigen had gestuurd en de eerste berichten over pijpbeurten en afspraakjes thuis naar buiten waren gekomen via Twitter?
   Ik weet het wel het journaal van 8 uur zou er mee openen. Hoor en wederhoor vind alleen plaats als je bij de goeie club zit

 5. maraton

  Nieuw leiderschap Kaag, begint met het verwijderen van deze viespeuk uit je fractie.
  Als je hier niet het lef voor hebt, zit je op hetzelfde niveau als Wilders die nog steeds binnenhofpooier Graus er niet heeft uitgetrapt.

 6. Cootje

  Hoe tolerant zijn wij , de D66 club is aardig vertegenwoordigt met homo ,s lesbische , en transgenders , wat legaal is , misschien willen ze als hervormers de club Martijn wel steunen .

  1. Max Aue

   vertegenwoordigd

   1. Chee

    Aldus max onze huisp3do, die als hij niks te zeggen heeft maar gaat taalneuqen.
    Maar.de.oudgedienden hier weten dat ons maxje van de kleine jochies is en p3dopartij martijn door dik en dun steunt en verdedigt.
    Ons maxje is een groot monster, wat je hier ook iedere dag en de hele dag aan zijn denigrerend en misselijkmakend taalgebruik kan zien.
    Het zou voor de maatschappij beter zijn om dit soort foutjes van de natuur, doelend op zijn genen, om ergens op te sluiten in een hokje ergens ver achter in Siberië.
    Kan hij lekker daar tegen de bomen en dieren gillen, net als hier op dds, maar zonder een ieder lastig te vallen.

 7. StemPzeweg

  Wat een hysterie om totaal niks.

  1. Max Aue

   Inderdaad.

  2. FreeThinker

   Links vind s3xuele handelingen met een minderjarig persoon klaarblijkelijk wel prima.

 8. Cootje

  Mevrouwtje kaag wappert met haar hoofddoekje de lucht die niet te harde is in haar clubje een paar meter verder op. Een kindervriend met een mooie zwarte piet met gouden oorbellen in wordt verboden als het ligt aan dat hypocrite groepje Amsterdamse malloten . Maar het verlangen om een minderjarige eens een beurt op maat te geven kan toch bij een normaal gezond mens niet voorkomen , zou je zo denken zou je de migratie in stand houden van kwetsbare jongeren , die zijn dan voer voor kat . En volgend jetten nodig om later hun kont te wassen . de hoogopgeleide hebben bepaalde wensen

  1. Max Aue

   Ik zie dat Cootje al weer helemaal opgewonden achter zijn computer zit.

   1. coenzoon

    inhoudelijk weer niets toe te voegen max anus !

    1. Mireille

     En maar klagen @Coen. Je kunt niet naar het terras. Daar neem je, of kunt niet, de tijd voor nemen. Rust je wel genoeg? Maatschappelijk verdwaald?

 9. Loes

  Laat aub de hele d66 club opstappen ,vooral die kaag ook al zo.n hoofddoekdragende iran-palestijn‐terroristenlover ,wat een schijnheilig zootje bah bahbah verbeeldingsmens ,denkt dat ze heel wat is,ons belastinggeld aan terroristische organisaties uitdelen,waar zijn we mee bezig in nederland,

 10. yellow thread street

  Die achterlader heeft een goede advocaat als rugdekking.
  Zou hij richting Jetten ook nog avances gemaakt hebben.

 11. Meriadoc Brandebok

  Smeets is weg uit de Tweede Kamer.

  Goede beslissing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.