Tekort aan militairen, politie en nu ook aan... ambulancepersoneel. Is er ook maar IETS wat de overheid wél kan?

Geen categorieapr 24 2017, 10:00
Je zou bijna denken dat we de overheid maar beter kunnen afschaffen. Zelfs veiligheid en zorg worden niet meer goed geregeld.
Weet je wat nou eens mooi zou zijn? Als er een "onderbezetting" was op de burelen van de Belastingdienst. Daar zou, behalve de staat zelf, verder niemand last van hebben.
Maar raad eens waar er een tekort aan is? Juist: aan militairen, politieagenten en... jawel, nu ook aan ambulancepersoneel, en dat dan ook nog eens tijdens Koningsdag.

FNV Zorg & Welzijn waarschuwt voor een groot tekort aan ambulancepersoneel rond Koningsdag. De vakbond heeft een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Zoals Marc de Natris (voorzitter van de KVMO -- de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren -- stelt op Twitter:
https://twitter.com/Voorzitter_KVMO/status/856409337929060352
De staat heeft één kerntaak: voor onze veiligheid en welzijn te zorgen. Als er niet genoeg militairen, agenten én ambulancepersoneel zijn voldoet Den Haag niet aan zijn verantwoordelijkheden. Daarmee verliest de staat zijn bestaansrecht. Dat herverdelen van de welvaart is hartstikke leuk en aardig hoor, maar het is op zijn best een hobby voor de staat, en zeker géén kerntaak.
Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan politiekcorrect links. Die heikneuters vinden het, zolang ze gratis geld aan hun groene hobby's kunnen geven, prima te billijken dat criminelen niet opgepakt worden, dat vijandige landen ons kunnen binnenvallen wanneer ze maar willen, en dat we zwaargewond op straat liggen te creperen omdat er niet voldoende ambulances rijden. Jawel, dat is het socialistische paradijs in een notendop: iedereen even arm, ziek, en onveilig. Met dank aan Karl Marx en zijn idiote aanhangers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten