Terecht: MH17-onderzoeker krijgt lintje! Het is een keer klaar met al die domme complotten

Geen categorieapr 26 2016, 16:00
Nu Koningsdag weer voor de deur staat is het ook weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen: koninklijke onderscheidingen van burgers die zich op een buitengewone manier dienstbaar hebben gemaakt aan de maatschappij. Dit jaar werd één lintje éxtra terecht uitgedeeld.
Toen in de zomer van 2014 de MH17 neerstortte, viel er niet alleen een vliegtuig uit de lucht. Bij talloze mensen viel ook direct het verstand uit de kop. Nog voordat de eerste persconferentie van Rutte belegd was, werd er al druk gespeculeerd dat een 'moslimpiloot' de lijnvlucht van Malaysia Airlines uit de lucht zou hebben geschoten. Ook kwamen er al snel theorieën over geheime Oekraïense gevechtsvliegtuigen, false flag-aanvallen van Israël en zelfs straffen van de 'NWO' voor het zogenaamde feit dat Poetin niet wilde luisteren naar de 'Illuminati'.
Het klinkt allemaal even kolderiek, maar die onzin bestaat nog steeds. De kritiekoze gade van Poetin wil maar niet geloven dat Russische soldaten de MH17 uit de lucht hebben geknald, en blijven volharden in complottheorieën waarbj met name Oekraïne het moet ontgelden. Gajes.
Voor de nabestaanden van de ramp met de MH17 is dat allemaal pijnlijk, maar voor wie al die in geuren en kleurende bloeiende onzin ook een regelrechte belediging is, is natuurlijk het officiële onderzoeksteam dat daadwérkelijke onderzoek deed naar de vliegramp in Oost-Oekraïne. Zij worden impliciet of expliciet door die meute doorgedraaide keyboard warriors uitgemaakt voor leugenaars. Gelukkig weet de koning de bijdrage van deze mensen wél op waarde te schatten:

Ron Smits, technisch adviseur van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, heeft dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bijdrage aan het onderzoek naar de crash van vlucht MH17.

Smits heeft volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken een 'cruciale bijdrage' geleverd bij het MH17-onderzoek. "Hij heeft het mogelijk gemaakt dat de belangrijke wrakstukken zijn verzameld en naar Nederland vervoerd voor onderzoek en voor reconstructie", zo staat in een persbericht. "Hij heeft de initiatieven genomen om de berging te organiseren en heeft de initiële besprekingen gevoerd met de betrokkenen in Oost-Oekraïne in een oorlogsgebied onder buitengewoon moeilijke omstandigheden."

Geachte heer Smits, namens alle niet-geflipte mensen van Nederland: u heeft uw lintje dubbel en dwars verdiend! Dank u voor uw inzet voor Nederland, voor de slachtoffers, hun nabestaanden en het bouwen voor de case tegen moordrepubliek Rusland. Ik wens u een geweldige Koningsdag toe!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten