Terreur in Duitsland: politie jaagt op 'vluchteling' die klaar staat om luchthaven op te blazen

Geen categorieokt 08 2016, 17:30
De Duitse politie is op het moment van schrijven op zoek naar de man die een aanslag op een luchthaven aan het voorbereiden was.
In het Oost-Duitse Chemnitz wordt momenteel jacht gemaakt op een man die bijna klaar was om een bloedbad aan te richten. In zijn huis zijn grote hoeveelheden explosieven aangetroffen, waarmee hij een Duitse luchthaven had willen terroriseren. De klopjacht op de man loopt nog.
Spannend is natuurlijk altijd: om wie gaat het hier? Ik kan alvast verklappen dat de man niet Hans, Heinrich of Otto heet. Nee, volgens het signalement van de politie van Sachsen, de deelstaat waar Chemnitz in ligt, gaat het om een lichtgetinte man genaamd Jaber al-Bakr.
albakr_1
En - verrassing - hij komt uit Syrië, en is hier als 'vluchteling' naartoe gekomen. Hij draagt op het moment een donkere trui en is vooralsnog op vrije voeten, ergens in de buurt van zijn woning in Chemnitz. Vanzelfsprekend is dit een man die levensgevaarlijk is en zo snel mogelijk ingerekend moet worden: laten we dan ook hopen dat ik snel kan berichten dat dat het geval is. Drie andere mensen die contact met hem gehad zouden hebben zijn wel ingerekend, maar van al-Bakr zelf lijkt nog geen spoor te zijn.
Maar of we hem nou wel of niet krijgen, maak je vooral geen zorgen als je binnenkort nog naar Duitsland moet: Wir schaffen das wel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten