Gedwongen organendonateurschap heeft averechts effect: 30.000 Nederlanders zeggen wekelijks 'nee!'

Geen categorieokt 08 2016, 17:00
Sinds de nieuwe wet van D66 is aangenomen in de Tweede Kamer, waardoor Nederlanders automatisch orgaandonor worden tenzij ze nadrukkelijk aangeven dat niet te willen, lijkt een averechts effect te gaan hebben op het aantal beschikbare organen.
Toen D66 dit Big Brother-achtige plan door het parlement drukte werd ons verteld dat het zou betekenen dat er meer organen dan ooit beschikbaar zouden komen. Jawel, dit zou echt voor een soort van orgaanrevolutie zorgen! Let maar op!
Nou, die revolutie komt er inderdaad, maar dan niet op de manier waar D66 op hoopte:

Sinds de nieuwe donorwet door de Tweede Kamer is gekomen, geven wekelijks bijna 30.000 mensen aan dat zij geen donor willen worden. In september registreerden 67.647 mensen zich met een 'nee' in het donorregister.

Dat zijn niet misselijke cijfers, maar wacht, er is nog meer: sinds de stemming hebben 22.470 mensen hun keuze namelijk ook nog eens laten veranderen van 'ja' in 'nee.'
Met andere woorden, deze mensen wilden hun organen graag doneren toen de overheid hun zelfbeschikkingsrecht nog respecteerde, maar nu dat het geval niet is hebben ze er geen trek meer in.
En dat is natuurlijk absoluut niet gek. Wij Nederlanders zijn nogal op onze rechten gesteld. Zeker als het over ons eigen lichaam gaat willen we daar zelf de baas over zijn. Het plan van D66 zet dit op zijn kop: de staat wordt automatisch eigenaar van jouw lichaam, pas als je je daar uitdrukkelijk tegen verzet wordt jouw mening meegewogen. Zoiets kán in ons land niet goed vallen.
Wat maar weer bewijst dat D66 werkelijk geen idee heeft hoe de gemiddelde Nederlander denkt. Die partij staat compleet los van de rest van de samenleving. D66'ers gaan alleen om met D66'ers. Daardoor denken ze dat heel Nederland vergelijkbaar is met de grachtengordel, waar zij over het algemeen vandaan komen.
Nou, laat dit een les zijn: dat is dus niet zo.
Succes ermee, D66. Dankzij jullie kunnen zieke mensen nu nog langer op een donororgaan wachten dan in het verleden... en dat allemaal omdat jullie de ijzeren vuist van de overheid per se wilden inzetten om jullie zin door te drijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten