Theo Hiddema is klaar met Jozias van Aartsen: 'Hij moet pardoes ontslagen worden, hij faciliteert wetteloosheid!'

Theo Hiddema is klaar met Jozias van Aartsen: 'Hij moet pardoes ontslagen worden, hij faciliteert wetteloosheid!'

Wat Theo Hiddema betreft is het einde oefening voor de waarnemend burgemeester van Amsterdam.

De nummer twee van Forum voor Democratie, Theo Hiddema, kwam vandaag even langs bij Business Class om zijn licht te doen schijnen op een aantal politieke onderwerpen. Het belangrijkste onderwerp waar hij over sprak? Jozias van Aartsen en de beslissing van de waarnemend burgemeester van Amsterdam om illegale immigranten die hele panden kraken voorlopig met rust te laten. Met andere woorden: om ze te laten wegkomen met hun overduidelijke misdrijven.

"Als ik minister van Binnenlandse Zaken zou zijn, dan was burgemeester Van Aartsen nu weg," aldus Hiddema tegen Harry Mens. "Die kan op basis van de gemeentewet pardoes ontslagen worden. Hij faciliteert wetteloosheid."

"De burgemeester faciliteert dat stelletje chanteurs door ze te laten zitten," ging Hiddema verder, "ten koste van de rechtmatige eigenaren en toekomstige huurders."

Wat de FVD-politicus betreft is dit allemaal eens te meer reden om de gekozen burgemeester overal zo snel mogelijk in te voeren. "Als een burgemeester dan dit soort dingen flikt," aldus Hiddema, "dan kun je hem aanspreken op het mandaat dat je hem hebt gegeven en zeggen: 'Op jouw stem ik nooit meer'."

Zo is het maar net. Maar omdat burgemeesters benoemd worden voelen ze zich ver verheven boven het 'plebs.' Laat dat volk toch de kolere krijgen. Zij weten het beter. Wat 'het' ook precies moge zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer