Theo Hiddema is klaar met Jozias van Aartsen: 'Hij moet pardoes ontslagen worden, hij faciliteert wetteloosheid!'

Geen categorieapr 15 2018, 20:00
Wat Theo Hiddema betreft is het einde oefening voor de waarnemend burgemeester van Amsterdam.
De nummer twee van Forum voor Democratie, Theo Hiddema, kwam vandaag even langs bij Business Class om zijn licht te doen schijnen op een aantal politieke onderwerpen. Het belangrijkste onderwerp waar hij over sprak? Jozias van Aartsen en de beslissing van de waarnemend burgemeester van Amsterdam om illegale immigranten die hele panden kraken voorlopig met rust te laten. Met andere woorden: om ze te laten wegkomen met hun overduidelijke misdrijven.
"Als ik minister van Binnenlandse Zaken zou zijn, dan was burgemeester Van Aartsen nu weg," aldus Hiddema tegen Harry Mens. "Die kan op basis van de gemeentewet pardoes ontslagen worden. Hij faciliteert wetteloosheid."
"De burgemeester faciliteert dat stelletje chanteurs door ze te laten zitten," ging Hiddema verder, "ten koste van de rechtmatige eigenaren en toekomstige huurders."
Wat de FVD-politicus betreft is dit allemaal eens te meer reden om de gekozen burgemeester overal zo snel mogelijk in te voeren. "Als een burgemeester dan dit soort dingen flikt," aldus Hiddema, "dan kun je hem aanspreken op het mandaat dat je hem hebt gegeven en zeggen: 'Op jouw stem ik nooit meer'."
Zo is het maar net. Maar omdat burgemeesters benoemd worden voelen ze zich ver verheven boven het 'plebs.' Laat dat volk toch de kolere krijgen. Zij weten het beter. Wat 'het' ook precies moge zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten