Thieme verliest zich in haar hobby's

Geen categorienov 30 2014, 16:00
Het kabinet zou niet genoeg doen om het welzijn van dieren te verzekeren.
Het Midden-Oosten staat in brand, in Nederland nemen fundamentalisten hele volksbuurten over, de economie kwakkelt nog altijd, bewoners van verpleeghuizen worden aan hun lot overgelaten waardoor ze nagenoeg omkomen van de honger en de dorst, Vladimir Poetin speelt dictatortje, en waar maakt Marianne Thieme zich druk om?

Het kabinet schiet ernstig tekort bij de overgang naar een duurzame samenleving en het welzijn voor dieren. Ook is er niets geleerd van de vogelpestcrisis van 2003, toen 30 miljoen kippen werden gedood. Dat zei partijleider Marianne Thieme vandaag in Doorn op het 20e partijcongres van de Partij voor de Dieren.

Je zou erom lachen als het niet zo vreselijk triest was. Ja, Nederland heeft weer last van de vogelgriep, en nee, dat is alles behalve prettig, maar je moet wel compleet van het padje zijn als dit wat jou betreft opeens prioriteit nummer één is - laat staan dat je het aan 'de duurzame samenleving' in het algemeen koppelt en daar aandacht voor eist.
Beste Marianne, als je het niet erg vindt - en anders ook! - kunnen wij ons hier nu even niet druk om maken. Ja, ja, dieren moeten inderdaad op een zo vriendelijk mogelijke manier behandeld worden, maar het is net een beetje belangrijker dat we er eerst even voor zorgen dat de hele wereld niet in de fik komt te staan omdat een stel barbaarse islamitische extremisten zo graag een kalifaat willen vestigen en alle andersdenkenden massaal over de kling willen jagen. Daarnaast lijkt het ieder weldenkend mens belangrijk om de economie een flinke impuls te geven, de belastingen te verlagen, en de vrijheid van het individu eindelijk weer centraal te stellen. Als je het daarna nog eens wilt hebben over "de duurzame samenleving" en "dierenwelzijn" soit, maar nu even niet alsjeblieft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten