Thierry Baudet FAALT met directe democratie: geen moties in de Kamer, negeert Staatscommissie Remkes

Thierry Baudet FAALT met directe democratie: geen moties in de Kamer, negeert Staatscommissie Remkes

Thierry Baudet (FVD) verheugt onze harten met een filmpje over directe democratie, echter weigert Baudet in zijn video te spreken over de adviezen van Staatscommissie Remkes: de perfecte kapstok voor zijn plannen. En bleef het maar bij deze vormfout want in het parlement hebben we ook weinig van Baudet gezien aangaande dit onderwerp.

En het niet benoemen van de adviezen van Staatscommissie Remkes is een gemis. Immers biedt het adviesrapport van Remkes een perfecte kapstok om 'directe democratie' bespreekbaar te maken in het parlement. Zo stelt het rapport "dat de democratie onvoldoende werkt" en bevat het rapport een aantal aanbevelingen die in lijn liggen met de gedachten van FVD.

Toch blijf het in de Tweede Kamer rustig rondom het onderwerp en lijkt geen enkele fractie zich echt druk te maken om de adviezen. Wellicht dat Baudet het gewoon vertikt om Remkes te benoemen 'want VVD'er'. Maar in plaats van het rapport te gebruiken als wapen tegen het partijkartel negeert hij het volledig.

Ook diende Baudet in de afgelopen zes maanden geen enkele motie in in de context van 'directe democratie'. En dat terwijl zo'n motie schrijven slechts enkele minuten werk is. Bijvoorbeeld zo:

"constaterende
dat het adviesrapport van Commissie Remkes ondertussen al ruim zes maanden geleden is gepubliceerd;
Remkes in zijn rapportage stelt dat de "democratie niet voldoende klaar is voor de toekomst";
het vertrouwen in de werking van de democratie van belang is en
diverse fracties het onderwerp 'democratische vernieuwing' in hun politieke agenda hebben
verzoekt
de regering in samenspraak met de Tweede Kamer te komen tot een plan van aanpak voor het behandelen van de adviezen van Staatscommissie Remkes en uiteindelijk te komen tot een wetsvoorstel 'Democratische Vernieuwing'"

Leuk dus zo'n filmpje, maar wat moeten we ermee? Veel liever zien we dat Baudet in de Tweede Kamer actie onderneemt om zijn visie op directe democratie te realiseren. En ook dat hij het advies van Staatscommissie Remkes eens noemt want het negeren daarvan slaat echt alles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties