Thierry Baudet legt uit: 'Nu een korte lockdown! Daarna langzaam weer back to normal'

Thierry Baudet legt uit: 'Nu een korte lockdown! Daarna langzaam weer back to normal'

Baudet staat de pers te woord na de rechtszaak rondom de Buitenhof-affaire. Bron: Schermafdruk YouTube Forum voor Democratie

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet blijft aandringen op een lockdown om Nederland te beschermen tegen het dodelijke nieuwe coronavirus COVID-19. Zal Mark Rutte zijn adviezen nou eindelijk serieus nemen?

Op Twitter legt Baudet maar weer eens uit wat de voorgestelde strategie van FVD is: nu een totale lockdown die, hopelijk, niet al te lang hoeft te duren omdat je met zo'n plan-van-aanpak verspreiding van het virus stil legt.

Vervolgens kun je, als de situatie stabiel is, langzaam terug naar business as usual gaan. Dat is de aanpak waarvoor ze hebben gekozen in China (in Wuhan). Nu, twee maanden na dato, zijn er daar nul besmettingen op een dag en kan het leven weer opgepakt worden.

Een minuut of twintig later retweette Baudet een tweet van Wouter J. Keller. Die legt daarin uit dat a) Nederland slappere maatregelen neemt dan Italië nam, b) het aantal doden in Nederland sneller groeit dan die in Italië (en twee weken achterloopt op dat land), en c) dat het aantal Italiaanse doden afneemt maar nog steeds toeneemt in Nederland (dat is overigens een bizarre claim. Gisteren kwam er 627 doden bij in Italië, en dagrecord. Wellicht bedoelt hij dat de toename van het aantal doden percentueel gezien op dagelijks basis minder groot is dan de dag ervoor. (Update: ja, dat is precies wat hij bedoelt)

Hoe dan ook, punt c) daar gelaten is het duidelijk dat Keller zich enorme zorgen maakt, en dat Baudet die zorgen deelt.

Toch is er iets geks aan de hand: op Thierry Baudet en Geert Wilders na zijn alle andere partijleiders vooral druk bezig met het kabinet en het falende RIVM de hemel in te prijzen. Alleen FVD en de PVV zijn mensen aan het voorlichten over de ramp die er naar alle waarschijnlijkheid aankomt, en alleen zij pleiten voor een strategie (een totale lockdown) die duizenden mensenlevens kan beschermen.

Volg mij op Twitter en Steun mij (al vanaf 1 euro per maand!) op BackMe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties