Timmermans gaat naar Saoedi-Arabië

Geen categoriemei 18 2014, 16:29
Te bespottelijk voor woorden.
Frans Timmermans, de enige Nederlandse politicus die de klachten van Saoedi-Arabië zowaar serieus neemt maar helaas ook meteen onze minister van Buitenlandse Zaken is, gaat binnenkort op reis naar dat achterlijke, barbaarse en streng-fundamentalistische land.
Dat zei hij vanmorgen zelf bij Buitenhof.
De reden voor zijn op handen zijnde bezoek laat zich raden: hij wil er naar eigen zeggen graag voor zorgen dat de Nederlandse economie geen schade lijdt door een idiote boycotactie van de Saoedi's. Die dreigen daar namelijk opeens mee vanwege Wilders' maanden-oude stickeractie. U weet vast nog wel wat die actie inhield: hij plakte overal en nergens stickers waarop stond dat de islam een leugen is, 'Mohammed een boef' en 'de koran gif.' Daarbij gebruikte hij de vlag van Saoedi-Arabië waar normaal de islamitische geloofsbelijdenis op staat: er is geen God dan God en Mohammed is Zijn profeet.
Timmermans:

"Natuurlijk wordt het gewaardeerd dat de Nederlandse regering daar helder afstand van heeft genomen, maar kennelijk blijft het in Saudi-Arabië een beetje als een graat in de keel steken."

Je moet wel bijzonder naïef zijn om daar in te trappen. Saoedi-Arabië heeft daar helemaal geen last van - en ook nooit gehad. Het wordt nu alleen ter sprake gebracht omdat de gekke prinsen ons blijkbaar even in verlegenheid willen brengen. Voor de rest zal het ze zorg wezen wat Wilders met hun vlag doet.
Een normale Nederlandse politicus doorziet dat natuurlijk, maar helaas zit Timmermans net een beetje anders in elkaar. Die denkt ongetwijfeld bij zichzelf dat de Saoedi's 'een punt' hebben en dat hij de boel maar snel even moet gladstrijken. Want alleen hij, Frans de Grote, is daar toe in staat. Maar dat spreekt voor zich.
Nee, nee, nee, nee... nee. De enige juiste Nederlandse reactie is dat Saoedi-Arabië kan klagen wat het wil, maar dat wij hier iets hebben wat 'de vrijheid van meningsuiting' wordt genoemd. Dit betekent dat iedereen zijn of haar mening mag verwoorden, zelfs als salafistische royals daar boos om worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten