Tot de tand toe gewapende schoolschutter van Roermond mag naar huis met een enkelbandje

Tot de tand toe gewapende schoolschutter van Roermond mag naar huis met een enkelbandje

In Nederland zijn we niet zo bekend met de term 'school shooter', dat vinden Nederlanders vaak maar een eng fenomeen uit de Verenigde Staten. Toch was Roermond ineens het toneel van een echte 'school shooter', een schoolschutter. Tot de tand toe gewapend (licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl) stormde hij de school binnen en loste een aantal schoten. Niemand raakte gewond, maar het had net zo goed anders kunnen aflopen.

Als u dit scenario leest, dan schrikt u natuurlijk. Stelt u zich eens voor dat het een school zou zijn waar uw kind op zat? Dan komt zo een gevaarlijke jongeman binnen en die kan zomaar het leven van uw kind wegnemen. U zou willen dat dit niet nog een keer zou gebeuren, want op dit moment liep het gelukkig allemaal goed af. De jongen werd buiten overmeesterd nadat die was ingepraat door leraren en wordt verdacht van poging tot moord.

Hij mag nu naar huis. Met een enkelbandje.

De Roermondse schoolschutter mag onder strenge voorwaarden naar huis. Hij moet een enkelband om, heeft de raadkamer beslist.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongen van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zat vast in een jeugdgevangenis. Over een maand kijkt de rechter opnieuw naar de zaak.

Ligt het aan mij, of is dit van de zotte? De politie moet altijd proportioneel handelen en mensenrechten zijn een groot goed, helemaal niets mis mee. Toch kan ik mij niet van de indruk onttrekken dat deze beslissing hele nare gevolgen kan hebben.

Wie weet voelt deze jongeman nog meer wrok en als die dan echt iets wil doen, dan gaat het sowieso gebeuren. Op dat moment is een enkelbandje niet goed genoeg. Laten we hopen dat het niet zo ver zal komen.

Lees meer over:
wapens Roermond enkelband

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties