Totaal doorgeslagen eurofiel Frans Timmermans wil "meer solidariteit" na verkiezingsuitslag Italië

Geen categoriemrt 06 2018, 16:00
Het antwoord is wat eurofielen betreft altijd meer, meer, meer EU.
Het is nauwelijks te bevatten, maar wat onze eigen Eurocommissaris Frans Timmermans betreft bewijst de Italiaanse verkiezingsuitslag eerst en vooral dat het tijd is voor meer, meer, meer Europa. Nee, dat is geen grap:

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans reageerde vanochtend op de Franse radiozender Europe 1. Gevraagd naar zijn reactie op de politieke aardverschuiving in Italië, als een van de oprichters van de Europese Unie een van de landen die het meest aan het Europese project hechten, antwoordt Timmermans dat hij vastbesloten is om nog harder te werken voor een verenigd en solidair Europa. ‘De inzet is hoog,’ zegt Timmermans, ‘het gaat over de toekomst van onze kinderen.’

Ook zegt hij:

"De Italianen zijn teleurgesteld in de politiek, teleurgesteld in de resultaten van de Italiaanse politiek, en ook teleurgesteld in Europa. Er is veel werk te verrichten."

Dat is allemaal zorgwekkend genoeg, maar daarna maakt hij het zo mogelijk nóg erger. Op kritische opmerkingen over de migratiecrisis reageert hij namelijk door te stellen dat de EU "wel degelijk geholpen" heeft (wat een leugen is), en:

"We moeten met de lidstaten een manier vinden om de buitengrenzen te beschermen en solidair zijn binnen de Europese Unie."

"Solidair"? Dat klinkt heel eng. Nou, dat is het ook:

"Dat willen we veranderen, we willen solidariteit organiseren. Nu willen we andere lidstaten gaan overtuigen. Dat kan misschien met behulp van de Italiaanse verkiezingsresultaten."

Deze man begint onderhand een echte EU-waanzinnige te worden. Hij was al erg, maar wordt met de dag gekker. Dat zie je zelfs terug in zijn nieuwe look. Brr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten