Filmpje! Egyptische presentator trapt atheïst uit de studio: 'Ga naar de psychiater, je beschadigt onze kinderen!'

Geen categoriemaa 06 2018, 21:00
Een Egyptische tv-show heeft ondanks live een atheïstische gast uit de studio laten weghalen, met de mededeling dat de jongen zich moest gaan melden bij een psychiater. De reden? De jongen was een atheïst en begonnen rustig uit te leggen hoe zaken als de oerknal precies werkten.
Een uitzending op het Egyptische tv-kanaal Alhadath Alyoum TV is onlangs in chaos ontaard, omdat presentator Mahmoud Abd Al-Halim een debat had georganiseerd tussen een radicale haatimam (Mahmoud Ashour) en een atheïst (Mohammad Hashem).
Dat debat verliep niet helemaal zoals Al-Halim wilde, want de atheïst bleek ook daadwerkelijk te menen dat er niet zoiets ridicuuls als een God zou kunnen bestaan. Dus hij begon dapper uit te leggen hoe zaken als de 'big bang' werkten, maar voordat hij daar veel woorden aan vuil had mogen maken werd hij al in de rede gevallen: of hij die Engelse termen een beetje kon matigen.
[caption id="attachment_199296" align="aligncenter" width="640"]De Egyptische presentator Mahmoud Abd Al-Halim raadt een atheïst aan zichzelf te laten onderzoeken door een psychiater. De Egyptische presentator Mahmoud Abd Al-Halim raadt een atheïst aan zichzelf te laten onderzoeken door een psychiater.[/caption]
Tja, in de anglofone wereld hebben ze wél een boodschap aan wetenschap, maar in Egypte wordt het verkondigen van rationele argumenten gezien als een aanval op godsdienst. Sterker nog: zonder dat er veel tijd verstreek vond de haatimam het wel welletjes en begon hij vraagtekens te plaatsen bij de mentale stabiliteit van atheïst Hashem.
Dat is vervolgens het teken voor presentator Al-Halim om het hele gesprek te staken en Hashem uit de studio te laten verwijderen. Maar niet voordat hij nog snel even de bevindingen van haatimam Mahmoud onderscheef dat atheïsme een soort mentale ziekte zou zijn:

"Mahmoud Abd Al-Halim: 'Ik raad je aan om de studio te verlaten en naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan. Je zou hier niet moeten zijn. Helaas kan ik je aanwezigheid hier niet meer toestaan. Ga staan en verlaat ons, en dan zal ik de show voortzetten met dr. Mahmoud. Helaas, je ideeën zijn vernietigend en slecht voor de Egyptische jeugd. Je bent een erg slecht voorbeeld voor de Egyptische jeugd. Laten we pauzeren, onze gast zal de studio verlaten, en dan zullen we verdergaan met dr. Mahmoud.'

Mohammad Hashem: 'Ik word verhinderd van het delen van mijn ideeën...'

Mahmoud Abd Al-Halim: 'Nee. Nogmaals, laat mij mijn excuses aan mijn kijkers aanbieden voor het hebben van zo'n persoon in de show. Ik heb hem uitgenodigd om over ideeën te praten, maar helaas biedt hij niets overtuigends, niets substantieels. Hij is een slecht voorbeeld voor de Egyptische jeugd. Mohammed, je kan hier niet blijven. Ik raad je aan om direct naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan.'"

Godsdienstvrijheid en het Midden-Oosten? Nee, niet echt een goede combinatie. De Middeleeuwen zijn nooit vertrokken in Egypte, dat blijkt maar weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten