Baudet weigert in debat te gaan met Pechtold: 'Probeert sluipmoord te plegen op FVD, we zijn klaar met beschuldigingen racisme'

Geen categoriemrt 07 2018, 8:00
"Het is precies deze sluipmoord - met voorbedachten rade - die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen."
Zo! We kunnen wel zeggen dat de retorische oorlog tussen Forum voor Democratie en D66 een nieuwe hoogtepunt (of dieptepunt) heeft bereikt. En dat komt, hoe kan het ook anders, door het wangedrag van Alexander Pechtold, de meest principeloze politicus van Nederland die desalniettemin voortdurend ánderen de maat neemt.
Op de website van de partij laat FVD-leider Thierry Baudet weten dat hij niet van plan is om komende vrijdag met Pechtold in debat te gaan op Radio1 over de stelling "Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten," hoewel hij het natuurlijk "voor de volle honderd procent" eens is met die stelling.
Maar, schrijft Baudet, de stelling is helemaal niet bedoeld om te komen tot "een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling." Het doel is slechts om "tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten."
"Ik bedank daarvoor," gaat Baudet verder. "Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’. Nee."
Voor de duidelijkheid maakt hij duidelijk dat FVD "nogmaals -- voor de zoveelste keer -- afstand [neemt] van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen." En ja, hij staat ook altijd open "voor een inhoudelijk debat over onze plannen met Nederland." Maar "tegen de holle kreten van Pechtold, de doorzichtige demonisering en vooral: de haatzaaierij richting mijzelf en FVD gaan we ons niet langer eindelijk verdedigen." Een debat met Pechtold komt er pas als die "bij zinnen komt."
Helaas heeft het er alle schijn van dat Pechtold dat punt nooit zal bereiken. De man is overduidelijk verblind door haat, angst en opportunisme. Want, jawel, de voornaamste reden dat hij zo hard uithaalt naar FVD is dat hij daar electoraal garen bij denkt te spinnen. Eerst richtte hij zich op Geert Wilders -- in de hoop dat D66 als anti-PVV groot zou worden -- nu is hij overgeschakeld naar Baudet. In beide gevallen probeert hij zijn partij groot te maken door een andere partij te demoniseren.
Baudet heeft daar -- geheel terecht -- genoeg van. Hij wil het hebben over "gecontroleerde immigratie, herstel van de soevereiniteit, échte invloed van de bevolking, het verslechterende onderwijs, de onveiligheid op straat, de bureaucratie in de zorg" en de idioterie van de overheid die MKB-ers en ZZP-ers om zeep helpt met allerlei regeltjes. Met andere woorden: over de daadwerkelijke plannen van FVD voor de toekomst van Nederland (en specifieker: voor Amsterdam). Niet over allerlei beschuldigingen van een man die er eerst en vooral om bekend staat dat hij bereid is zijn moeder te verkopen om premier te worden.
Pechtold kan dat debat dus vergeten. Meneer zoekt het maar uit. Laat hem en zijn collega-haatdragers van D66 maar lekker met elkaar quasi-debatteren over hoe slecht iedere democratische vernieuwingsbeweging is. Baudet is er, volkomen terecht, "helemaal klaar mee."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten