Trammelant tussen Italië en Hongarije!

Geen categorieaug 28 2018, 16:00
Italië en Hongarije zitten even niet meer op één lijn. Door een uitspraak van twee leden van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging dreigt er een wig te worden gedreven tussen de Italiaanse regering en de Hongaarse.
De uitspraak waar het om te doen is is: ‘Landen die niet meedoen aan relocatie en niet eens de moeite nemen onze vraag om hulp te beantwoorden, moeten niet langer Europees worden gefinancierd' zo lezen we in Elsevier. Het is voor Italië maar moeilijk te verkroppen dat zij voor al die migranten moeten zorgen en om hulp moeten smeken terwijl hun bondgenoot Hongarije islamitische migranten pertinent weigert.
Hongarije draagt niet mee in de lasten en dus vinden twee leden van de Vijfsterrenbeweging dat ze dan maar gekort moeten worden op hun subsidies. Hierdoor komt de vriendschap tussen Matteo Salvini en Viktor Orbán in het geding. Zij zien elkaar vrijdag in Milaan, onder andere om samen opzoek te gaan naar een oplossing voor het migratieprobleem.
Zowel Nederland als België weigerden een nieuwe bootlading migranten van Italië over te nemen waardoor deze naar Ierland en Albanië werden geredigeerd. Dat schiet Italië ook in het verkeerde keelgat en dreigt mede om die reden nu met stoppen van betalingen aan Brussel. Dat gaat om een bedrag van 20 miljard euro.
Het zou ontzettend zonde zijn als Italië er alleen voor komt te staan én Hongarije in de kou laat staan omdat ze niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Ze zijn namelijk al goed bezig om migranten terug te sturen en ze niet meer zelf binnen te laten tenzij hun gezondheid in het geding is. Het beste zou zijn als de andere EU-lidstaten mee zouden helpen aan de terugkeer van Italië's migranten en toekomstige vluchtelingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten