Trump beschuldigt China van beïnvloeding verkiezingen Congres

Trump beschuldigt China van beïnvloeding verkiezingen Congres

U leest het goed! Donald Trump beschuldigt de Chinezen van het beïnvloeden van de Amerikaanse Congres-verkiezingen! Trump meent dat China een verlies voor de Republikeinen bekokstooft. Via NU.nl.

Donald Trump krijgt een harde les Realpolitik voorgeschoteld. China blijkt namelijk, zo meent Trump, de handelsoorlog 'vies' te willen spelen. De beschuldiging werd verder niet onderbouwd maar er zit een bepaalde logica in zijn verhaal.

De Chinezen hebben namelijk helemaal geen zin in deze handelsoorlog. Trump is niet op andere gedachten te brengen en maakt 'schade' voor forse bedragen. China betaalt al enige tijd niet in gelijke munt terug. Laatst legde Trump voor 200 miljard aan importheffingen op terwijl China 'slechts' 60 miljard oplegde. China lijkt echter veel gerichter importheffingen in te stellen, namelijk op producten die gemaakt worden in staten waar Trump, en daarmee de Republikeinen, veel stemmen hebben geworven.

Wanneer China dus voor elkaar krijgt dat die staten hun producten niet meer kunnen exporteren of voor een veel lagere winstmarge moeten verkopen, raken zij de Trump-stemmer in de portemonnee! Als dit lang genoeg aanhoudt wippen de Chinezen indirect dus Trump uit het Witte Huis en kan men daarna gewoon de importheffingen weer schrappen.

Deze tactiek heeft als bijkomstigheid ook nog eens dat het slechts één kant uitwerkt. Chinese president Xi Jinping is 'president voor het leven' die niet afhankelijk is van stemmen. Trump zal het dus over een andere boeg moeten gooien en gokt waarschijnlijk op 'het eerlijke verhaal' tegenover zijn kiezers waar hij China beschuldigt. Gaan de kiezers dit slikken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties