Trump haalt uit naar mediakartel: 'Ze zijn fake news en verzinnen anonieme bronnen gewoon'

Geen categoriemei 28 2017, 18:00
De Amerikaanse president heeft het he-le-maal gehad met alle nieuwsartikelen waarin de linkse media hoegenaamd 'bronnen in het Witte Huis' citeren.
Zo! Hij is nog maar net terug in Amerika, na een lange maar succesvolle trip naar het buitenland, maar Donald Trump verliest werkelijk geen seconde tijd om de media even een flinke veeg uit de pan te geven. De president wordt namelijk gek van het ene na het andere negatieve artikel over hem en zijn kabinet waarin steevast "anonieme bronnen in het Witte Huis" worden opgevoerd. Trump zegt: geloof daar niets van! Die bronnen bestaan volgens hem namelijk helemaal niet:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/868807754231820291
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/868810404335673344
Het blijft toch wel heerlijk om te zien hoe Trump tekeer gaat tegen de linkse media. Rechtse politici worden al decennialang stelselmatig kapot gemaakt door activisten die zich voordoen als 'journalisten.' Het is goed -- en tijd! -- dat een politicus terugvecht. Dat zouden er meer moeten doen.
Aan de andere kant moet Trump natuurlijk wel oppassen dat hij daar niet te ver in gaat. Hij is wel de president en niet meer 'slechts' een kandidaat. Wat hij zegt en doet kan een enorm effect hebben, ook op de manier waarop mensen de persvrijheid ervaren. Hij moet er dus voor waken dat hij té ver gaat.
En ja, met deze tweets balanceert hij wel degelijk op de rand van het betamelijke. Hij beschuldigt de Washington Post en de New York Times gewoon van het verzinnen van bronnen, en dus ook van nieuws. Dat is één van de meest serieuze beschuldigingen die je kunt richten aan kranten (of websites). Nu is het duidelijk dat hij "it is very possible" ("het is zeer wel mogelijk") heeft gebruikt om ervoor te zorgen dat hij niet beschuldigd kan worden van laster en smaad, maar dat maakt de beschuldiging niet minder serieus.
Er zitten dus weer eens twee kanten aan een verhaal over Trump. Aan de ene kant is het geweldig om te zien hoe hij terugvecht tegen de extreemlinkse media, maar aan de andere kant slaat hij daar ook wel een beetje in door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten