Trump staat voor paal: filmpje uit 2004 duikt op waarin hij iedereen aanraadt door 'betonnen muren heen te breken'

Trump staat voor paal: filmpje uit 2004 duikt op waarin hij iedereen aanraadt door 'betonnen muren heen te breken'

Donald Trump staat een beetje voor joker: het satirische nieuwsprogramma The Daily Show heeft een video uit 2004 gevonden warin de huidige president tekeer gaat tegen 'betonnen muren'. Je moet er doorheen breken, overheen klimmen of er omheen gaan, zo raadt hij een hele zaal vol pas afgestudeerden aan.

Wie het nieuws in Amerika een beetje bijhoudt weet het: de Amerikaanse overheid verkeert weer eens in een shutdown: de Democraten weigeren een handtekening te zetten onder een begroting waarin Trump ook hoge bedragen reserveert om een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te bouwen. De muur is noodzakelijk om illegale immigratie te stoppen, is het argument van de president.

Maar vandaag dook een interessant filmpje uit 2004 op, op het Twitter-account van het satirische nieuwsprogramma The Daily Show. In dat filmpje heeft Trump een zogenaamde 'graduation speech', en hij wil de leerlingen op het hart drukken dat ze zich nooit moeten laten stoppen. Ook niet door een muur. In het voorbeeld van Trump is de muur zelfs van zijn beton, zoals de grensafscheiding tussen zijn land en dat van Mexico bij voorkeur ook moet zijn:

"Geef nooit of te nimmer op. Geef niet op. Sta niet toe dat het gebeurt. Als er een betonnen muur voor je is, ga je er dwars doorheen, dan ga je er overheen of dan ga je er omheen. Maar zorg dat je aan de andere kant van die muur komt."

Advies van Trump aan de illegalen die hij probeert tegen te houden? Het zou zomaar kunnen, hè.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat wanneer hele jaargangen van universiteiten afstuderen, een beroemdheid een praatje komt houden en daarin advies geeft. Een speech van Apple-oprichter wijlen Steve Jobs over sterfelijkheid is op die manier wereldberoemd geworden, omdat deze als inspirerend werd gezien en zelfs als troostend bij het overlijden van Jobs zelf. En die van Trump zou, alhoewel om hele andere redenen, misschien wel net zoveel faam kunnen verkrijgen...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer