Trump verraadt zijn achterban: amnestie voor illegale immigranten en geen muur

Geen categoriesep 15 2017, 8:00
Nee, die muur komt er vrijwel zeker niet.
Sybren berichtte gisteravond de media het mis hadden toen ze de afgelopen dagen lieten weten dat de beruchte muur van Trump er niet komt. Trump spreekt dat namelijk tegen op Twitter. Iets met "de muur komt later" en "we zijn al bezig."
Klinkt hartstikke leuk, maar helaas voor Trumps achterban is dat de grootst mogelijke onzin. Trump heeft ze verraden. Punt.
Laten we eerst maar eens reageren op de onzin dat de muur al gebouwd wordt. Dat is een leugen.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908274366739345409
Heel gek, maar ik kan me niet heugen dat Trump zijn achterban liet roepen "repareer het hek, repareer het hek." Nee, hij riep "bouw die muur" met ze. Dat is nogal wat anders.
Trump roept voor de camera's dat hij die muur echt wel gaat bouwen. Uiteindelijk. Nou ja, misschien ook niet. Want een fysieke muur... tja, dat hoeft ook weer niet opeens. Nee, misschien dat er hekken kunnen komen. Of wat cameratoezicht. Uiteindelijk. Op termijn.
Iedereen die de Amerikaanse politiek langer dan een dag of twee volgt weet dat dit continu beloofd wordt: eerst moet er amnestie komen voor illegalen, daarna gaan we praten over de grens! Nog nooit is er iets gebeurd. Zelfs niet toen Reagan president was.
Wat amnestie betreft: Trump is daar zelf heel duidelijk over. Tijdens de campagne riep hij dat illegalen gedeporteerd moesten worden -- ja, ook illegalen die als kind door hun ouders naar Amerika gebracht waren. Nu tweet Trump dit:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908276308265795585
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908278070611779585
0,1 procent van die "kinderen" dient in het leger, dus dat voorbeeld is wanstaltig. Sterker nog, Trump herhaalt nu gewoon talking points van de Democraten, die dan ook heel blij opscheppen dat hij akkoord is met een afspraak om 3,3 miljoen illegalen amnestie te geven. Hilarisch genoeg zegt Trump daar zelf over dat hij die mensen helemaal geen citizenship wil geven! Echt niet! Dat zou onacceptabel zijn! Welnee. Hij wil ze alleen wel in Amerika laten blijven.
Ja, noemen we nou dus amnestie, Don.
Geen wonder dus dat de meest invloedrijke Amerikaanse conservatieven het gehad hebben met Trump. Talkshow host Mark Levin is gisteravond helemaal losgegaan op hem omdat hij zijn beloftes aan het breken is. Breitbart.com is woedend. Radio persoonlijkheid en columnist Steve Deace kiest er maar voor om te lachen in plaats van te huilen. Oh ja, en Trump-kiezers verbranden hun "Make America Great Again" massaal.
Het is hartstikke leuk om te roepen dat de media liegen of in ieder geval verkeerde informatie verspreiden, maar helaas heeft het er echt alle schijn van dat Trump zijn achterban verraden heeft. Hij kan nog wat roepen en gillen dat het allemaal meevalt en dat hij uiteindelijk één belofte wil inlossen, maar je moet wel héél erg naïef zijn om daar in te trappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten