Verrassing! Media claimen dat Trump zijn muur niet meer gaat bouwen, maar: fake news

Geen categoriesep 14 2017, 21:00
Het mediakartel liep weer eens veel te hard van stapel.
Oh, wat hadden ze dit leuk gevonden: het imploderen van dé grootste belofte die Trump tijdens de campagne deed, het bouwen van een degelijke grensmuur met Mexico. Hoewel het gebrek daaraan ervoor zorgt dat er dagelijks talloze migranten uit Centraal- en Zuid-Amerika de grens probleemloos - en dus dik illegaal - oversteken, vindt links dat eigenlijk helemaal prima: landen die hun zaakjes beter op orde hebben, zijn immers ook opeens verantwoordelijk voor het geven van een beter leven aan burgers van gefaalde landen. Ofzo.
Je kunt je dan ook wel voorstellen dat het Nederlandse mediakartel er meteen euforisch op sprong toen er berichten verschenen dat democraten claimden the wall the hebben wegonderhandeld. Dat niet alleen: er zou ook een deal over DACA zijn, het 'dreams'-programma van Obama dat illegale jongeren zonder enige reden laat studeren in de Verenigde Staten, als beloning voor de misdaden van die jongeren of hun ouders. De omgekeerde wereld dus, waar president Trump vanzelfsprekend zo snel mogelijk mee wil afrekenen. Oftewel: er zou overeenstemming tussen hem en de democraten zijn over én DACA én de grensmuur. Dat klinkt te mooi om waar te zijn.
Verrassing verrassing: dat blijkt ook zo te zijn! Trump zelf twitterde namelijk dit donderdag:
Dat lijkt me duidelijk: het was allemaal fake news, en er wordt zelfs al één en ander gebouwd. Er is gisteren inderdaad gesproken over immigratie, waaronder DACA, maar er is dus absoluut geen akkoord bereikt, en al helemaal niet over de muur met Mexico. Het is bij de mainstream-media dus weer eens een gevalletje geweest van 'je leest wat je wilt lezen'. Jammer joh!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten