Trump wil het maar wat graag opnemen tegen Oprah: "Ik ken haar zwakke plek"

Geen categoriemrt 12 2018, 8:00
"Het zal een pijnlijke ervaring voor haar zijn."
President Trump is er niet eens bijna van onder de indruk dat Oprah Winfrey in 2020 mogelijk een gooi naar het presidentschap doet. Tijdens een speech in Pennsylvania maakte Trump duidelijk dat hij bijzonder veel zin in zo'n verkiezingscampagne heeft. Hij is er namelijk van overtuigd dat hij Oprah kan verslaan.
"Ik ken haar heel goed," aldus Trump. "Ik ken haar zwakte," ging hij verder. "Zouden we het niet geweldig vinden om het op te nemen tegen haar? Ik zou dat fantastisch vinden."
En toen kwam de uitsmijter:

"Het zal een pijnlijke ervaring voor haar zijn."

Natuurlijk is de grote vraag wat die zwakke plek dan is? Heeft hij het over iets persoonlijks of iets politieks? Of misschien iets zakelijks? Er gaan al jaren geruchten rond over Oprah (in de privésfeer), maar wat dat betreft heeft Trump zelf ook het één en ander te verbergen. Zo sloot zijn advocaat in 2016 nog een deal met porno-actrice Stormy Daniels. In ruil voor $130.000 (Trumps advocaat heeft toegeven dat hij haar dat bedrag betaald heeft) zou zij haar mond houden over de affaire die zij tien jaar geleden gehad zou hebben met Trump; dat was kort nadat zijn vrouw Melania hem een nieuwe zoon had gegeven.
De reactie op die mogelijke affaire van evangelicals en conservatieven in het algemeen bewijst echter dat de Amerikaanse moraliteit nogal veranderd is de afgelopen jaren. In de jaren 90 had zoiets een enorm schandaal veroorzaakt. Tegenwoordig is dat veel minder zo, zeker omdat Trump zichzelf bepaald niet presenteert als een moreel superieure man die anderen wel even vertelt hoe ze hun persoonlijke leven moeten leiden.
Afijn. Wat we in ieder geval wél weten is dat een strijd tussen Trump en Oprah -- de laatste is veruit de grootste tv-vrouw ooit in Amerika, en zelfs gewoon de grootste tv-persoonlijkheid -- voor het ene na het andere kijkcijferrecord zal zorgen. Het zou werkelijk geweldig zijn om dat mee te maken, al ware het maar vanwege de entertainmentwaarde.
De enige 'maar'? Oprah heeft onlangs al verschillende keren duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is om politiek actief te worden. Dat is dan toch jammer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten