'Trumpfluisteraar' Roger Stone opgepakt wegens onderzoek Russische beïnvloeding presidentsverkiezingen

'Trumpfluisteraar' Roger Stone opgepakt wegens onderzoek Russische beïnvloeding presidentsverkiezingen

Roger Stone, campagneadviseur voor team Trump, is opgepakt vanwege het onderzoek van speciaal aanklager (en oud-FBI-chef) Robert Mueller naar Russische inmenging van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt de NOS.

Roger Stone is altijd al een wispelturig figuur geweest in de Amerikaanse politiek. Misschien kent u wel het concept van de 'Super-PAC's', waar organisaties zendtijd kopen en spotjes maken om een kandidaat te steunen of zwart te maken? Dat komt uit het brein van deze man. De man heeft zelfs een documentaire waarin zijn geschiedenis te zien is en men een tipje van de sluier licht over zijn werkwijze.

Zo'n beetje alles wat er mis is met de Amerikaanse politiek, dat rauwe 'koste wat het kost'-pragmatisme, je kunt er geld op inzetten dat de naam Roger Stone vroeg of laat opduikt. Dat hij vanochtend werd gearresteerd is dan ook totaal niet verrassend!

Hij zou tijdens de campagne connecties hebben gehad met WikiLeaks en kennis hebben gedeeld met Trump's team over wat er binnenkort zou gaan verschijnen. Daarnaast zou hij hierover hebben gelogen tegenover het Huis van Afgevaardigden. Tevens zou hij een getuige hebben proberen te beïnvloeden.

Wie de documentaire bekijkt ziet een uitermate controversieel figuur die met een larger than life houding z'n eigen invloed véél groter maakt dan die waarschijnlijk is, maar eveneens liegt over bepaalde aspecten waar men wél van denkt dat hij invloed heeft gehad. Dingen die niet door de beugel kunnen, nét niet bewezen kunnen worden en ergens ook wel weer geniaal doch zo doortrapt als de neten zijn.

Of dit echt een dreun voor Trump gaat worden valt te bezien, de man is al decennia actief in de Amerikaanse politiek en glipt telkens zo'n beetje overal tussenuit. Wel is het echt een showman waar je tijdens verhoringen van kunt genieten, maar alleen omdat zijn doortrapte manier van doen geen effect op jou persoonlijk heeft. De man is, zeker voor de Democrats, een walgelijke vertoning die zaagt aan de fundamenten van de democratie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties