Tuig: reljeugd van Poelenburg lacht om straatterreur

Geen categoriesep 09 2016, 19:54
Hier is maar één woord voor.
Inwoners van de Zaanse wijk Poelenburg hebben steeds vaker te maken met van jongeren die op straat overlast veroorzaken en zelfs bewoners intimideren en aanvallen. Een cameraploeg van Hart van Nederland werd met geweld de wijk uitgejaagd door de merendeels allochtone jongeren, en op beelden is te zien hoe de reljeugd mensen van hun fiets trekt.
Bij Pauw was 'vlogger' Ismail Ilgun te gast om over de overlast in Poelenburg te praten. Beter gezegd: hij kwam het goedpraten. Samen met een groep vrienden die hun zonnebril ophielden, nam Ismail het op voor de reljongeren en deed hij de straatterreur af als iets doodgewoons. Wanneer het programma beelden laat zien van de overlast, begint de groep zelfs te grinniken:
De beelden spreken eigenlijk voor zich, en geven aan hoe moeilijk het is om het probleem van overlast te bestrijden. Het werkelijke probleem zit namelijk dieper dan diegenen die crimineel gedrag vertonen – die lui moeten worden opgepakt en in de cel gegooid. Het werkelijke probleem is de criminele mentaliteit die schuilgaat achter dat criminele gedrag. Zolang in wijken als Poelenburg onder allochtone jeugd het idee heerst dat criminaliteit iets cools is en iets stoers, zal er altijd criminaliteit blijven.
Het is dan ook belangrijk dat criminelen op zó'n manier worden aangepakt, dat hun omgeving hiervan het signaal krijgt dat criminaliteit níét iets cools is. Pak drugsdealers keihard aan, en laat criminelen niet in glanzende BMW's rondrijden. De mentaliteit dat crimineel gedrag 'grappig' is, mag namelijk nóóit de standaard worden. Want voor mensen als die reljongeren in de studio van Pauw is maar één woord: tuig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten