Soort zoekt soort: Dries van Agt komt spreken bij DENK-jongerenafdeling

Geen categoriesep 09 2016, 21:31
Nederturkse DENK-jongeren zijn fan van de anti-Israëlische oud-premier.
Als het bezoek van premier Netanyahu aan Nederland iets duidelijk maakte, is het dat Dries van Agt en Tunahan Kuzu het prima kunnen vinden met elkaar. Zowel de bejaarde oud-premier als de Nederturkse leider zijn verklaard tegenstander van de Joodse staat. Deze week maakten ze dat allebei weer op beschamende wijze duidelijk: Van Agt spuwde zijn gal over de Joodse staat bij ÉénVandaag, terwijl Kuzu weigerde om de Israëlische premier netjes de hand te schudden.
Als het over Israël gaat, is Van Agt het dus helemaal eens met DENK. Net als Van Agt ziet de Nederturkse partij de Joodse staat als de bron van alle ellende in het Midden-Oosten. Deze week komt Dries van Agt speciaal naar Rotterdam om de banden met DENK aan te halen. 13 september spreekt hij op een bijeenkomst van Jongerenbeweging Oppositie, de jeugdclub van DENK. Onderwerp: "de bezetting van Palestina", aldus de Oppositie-facebookpagina.
Al meer dan 100 jongeren hebben zich aangemeld voor de bijeenkomst met de bejaarde oud-premier. Zo populair is het virulente anti-Israëlische verhaal van Van Agt kennelijk onder Turks-Nederlandse jongeren. Want dat zijn het bijna allemaal bij Oppositie, als we deze groepsfoto mogen geloven:
224687_472039229653196_8109873224959368256_n
Tunahan Kuzu zal als eregast op de avond aanwezig zijn:
schermafbeelding-2016-09-09-om-21-27-40
"Respectabele actie." Tja. Een jongerenbeweging die dat op Facebook zet, zal vast smullen van de anti-Israëlpraatjes van Van Agt. Toch fijn voor de oud-premier, dan is er tenminste nog íémand die hem serieus neemt nu zijn eigen CDA afstand van zijn uitspraken neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten