Tuigtieners overvallen supermarktje met hamers – Officier van Justitie: ‘Pubers hebben onvolgroeide hersenkwab!

Geen categoriefeb 15 2019, 17:00
What the fuck?! Twee knaapjes van 13 en 14 jaar oud overvallen met bruut geweld een klein supermarktje in Zaandam en wat voor reactie geeft de Officier van Justitie op WNL? 'Dit gaat wel heel erg ver' en een lesje biologie waarmee zulk gedrag haast wordt vrijgepleit!
Ja, no shit dat dit 'wel heel erg ver' gaat, maar kom mij niet aankakken met: "Het zijn pubers en dat betekent dat hun hersenkwab nog niet volgroeid is." Alsof ze daardoor dit soort gedrag vertonen! Laten we nou niet doen alsof heel Nederland maar in de broek moet schijten van angst omdat knaapjes van 13 en 14 hun consequenties niet kunnen overzien en maar ieder moment spontaan met papa's gereedschap de straat op kunnen gaan.
Van alle onzinargumenten die bij dit soort situaties opduiken is die van Officier van Justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers nog wel de meest debiele die ik sinds lange tijd voorbij heb zien komen. De meeste argumenten kennen we inmiddels wel: 'sociaal-economische factoren', slechte jeugd gehad, gescheiden ouders, psychisch niet in orde, huiselijk geweld etc. etc.
Het probleem lijkt mij hem eerder te zitten in de sociale omgeving met een verderfelijke cultuur. Dikke kans dat het hier gaat om een stel knaapjes waar de vader van uit beeld is en waar school bestaat uit bontkraagjes en make-up laagjes.
Zowel op school als in hun wijk is er dan haast altijd sprake van 'urban-culture', wat neerkomt op rapper, bokser of voetballer willen worden en een dikke auto willen hebben als hoogste ambitie in het leven. In de tussentijd hebben ze vaak een vriendin genaamd Ashley, Tamara of Samantha om zich heen, om die vervolgens een keer of drie te bedonderen waardoor ze op haar 16e een baby wil want 'anders gaat hij bij me weg'. Dan is 'het snelle geld' ineens niet meer zo'n grote drempel en begint het hele gedonder.
Ik overdrijf natuurlijk flink, maar de schets laat in essentie wel zien dat 'sociaal-economische factoren' en 'onvolgroeide hersenkwab' als argumenten, de oorzaken voor zulk gedrag tótáál niet meer dekken. Sterker nog, bij die eerste wordt er tenminste nog een beeld opgeroepen van een kut buurt en een slechte jeugd, waarbij nog enige sympathie kan worden opgewekt. Dat biologielesje is zelfs voor de verbeelding zo steriel als maar kan zijn!
Hier valt te lezen dat dit uitschot gelukkig vrij snel kon worden opgepakt. Ze komen uit Amsterdam en hebben een scooter gebruikt waarmee ze naar Amsterdam-Noord (Oostzanerdijk) zijn gevlucht, waar ze werden opgepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten