Turbo deugen! VVD-icoon Jozias van Aartsen wil strenggelovige moslims beschermen

Geen categoriejul 20 2018, 16:00
In Amsterdam zijn ze helemaal de weg kwijt. Dit was al langer bekend natuurlijk maar het neemt iedere keer weer een verbazingwekkende nieuwe vorm aan, zo nu ook met Jozias van Aartsen. Via The Post Online.
Naar aanleiding van minister Blok's volkomen terechte analyse staat half Amsterdam zowat in de hens, op Twitter in ieder geval. Op Twitter staat #Blok vol met mensen die namens ons allemaal spreken en zeggen dat Blok te ver ging en dat dit ongehoord is in 2018 etc. etc. Van Aartsen moest ook even een duit in het zakje doen en wil dus strenggelovige moslims beschermen.
Reden hiervoor is dat volgens hem de VVD een 'te negatieve koers vaart als het gaat om moslims, wat tot afstand leidt.' Niet zo gek natuurlijk want menig moslim houdt er een andere cultuur op na die simpelweg botst met de onze. Ga maar hand in hand in Amsterdam met iemand van hetzelfde geslacht lopen, dan kun je de tolerante multiculti samenleving veldtesten.
Ex-burgemeester Van Aartsen haalt natuurlijk het 'kleine minderheid' argument aan die voor ons het mikpunt zouden zijn en we daardoor heel de groep wegzetten. Beetje herkauwd gezwets als je het mij vraagt.
Ja er is een groep die negatieve aandacht over zich afroept. Nee wij kunnen niet altijd onderscheiden wie daar wel en niet toe behoren. De 'grote meerderheid' lijkt het in veel gevallen zelfs voor die kleine minderheid op te nemen. Zij wekken daarmee de indruk dat zij het gedogen of zelfs goedkeuren. Zo ontstaat er twijfel tussen wie nou wel en niet 'past' in ons straatje waardoor in allerlei situaties de twijfel de overhand neemt en de vraag naar zekerheid wint.
Van Aartsen beroept zich op godsdienstvrijheid waarmee hij in principe stelt dat wij ons niet zo moeten bemoeien met stromingen als salafisme. Dit is dat liberale ombuigen om conflict te vermijden. De poort van het kasteel alvast open zetten 'want we kunnen toch niet winnen.' Dat wanneer zo'n groep daadwerkelijk voldoende invloed krijgt, er geen garantie voor het bestaan van liberale stromingen in Nederland meer is, lijkt de man even te vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten