Turkije gebruikt vluchtelingencrisis om Griekenland in chaos te storten

Geen categoriefeb 28 2016, 19:00
Griekenland staat op instorten. En daar hebben we Turkije voor te 'danken.'
Het gaat niet goed met Griekenland. Jarenlang lijdt dat land al onder gigantische economische problemen, en nu komt daar de vluchtelingencrisis nog eens bij:

Griekenland heeft alarm geslagen om het enorme aantal vluchtelingen dat in het land dreigt vast komen te zitten. Dat aantal zou in de zomer weleens kunnen oplopen tot 200.000.

Dagelijks bereiken volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zo'n 3000 mensen het land vanuit Turkije, maar zij kunnen maar mondjesmaat verder reizen. Inmiddels hebben zich 25.000 vluchtelingen in Griekenland verzameld, die allemaal naar het noorden willen trekken.

Ik hoorde eerder vandaag van een Tweede Kamerlid dat een rondreis had gemaakt op een Grieks eiland dat er daar in één dag maar liefst 500 mensen aan waren gekomen. Het is daarom niet moeilijk om te geloven dat er in totaal 3000 vluchtelingen per dag naar Griekenland komen; er zijn immers meer eilanden waar ze naartoe komen.
De reden dat die vluchtelingen op zo'n grote schaal naar het zuid-Europese land komen is dat Turkije er absoluut niets aan doet om ze tegen te houden. En dat moet nou maar eens afgelopen zijn. De EU heeft Turkije geld gegeven en een heel scala aan andersoortige toezeggingen gedaan, maar Erdogans woord blijkt helemaal niets waard te zijn.
Dit betekent dat het tijd is voor Europa om a) de banden met Turkije volledig af te snijden en b) om de grenzen nu echt te sluiten. Stuur alle boten met vluchtelingen gewoon terug naar Turkije; laat Erdogan deze mensen maar opvangen. Als hij dat niet plezant vindt moet hij maar een andere oplossing bedenken, maar die oplossing loopt niet via Europa.
In Amerika hebben ze het er op dit moment over dat ze een muur willen bouwen aan de grens met Mexico. Dat zal niet gaan in Griekenland, maar er kunnen wel overal wachtposten komen en de marine van Europese landen kunnen wel degelijk patrouilleren en boten met vluchtelingen terugbrengen naar de Turkse kust. Erdogan zal dat ongetwijfeld niet prettig vinden, maar daar moeten we nu maar eens lak aan hebben; hij probeert Griekenland namelijk bewust in het verderf te storten. Dat spelletje kunnen wij ook spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten