Turkije laat 45.000 Koerdische vluchtelingen binnen

Geen categoriesep 20 2014, 17:00
Laat.
Turkije heeft haar grenzen deels geopend zodat Koerdische vluchtelingen aan ISIS kunnen ontsnappen. Helaas komt dit vrij laat:

Ongeveer 45.000 Syrische Koerden zijn gisteren naar Turkije gevlucht. Dat zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus vandaag tegen televisiezender CNN Turk. De Koerden vluchtten voor de militanten van Islamitische Staat (IS). 

Turkije opende vandaag de grens met Syrië om de vluchtelingen toe te laten. Turkije heeft acht delen van de grens geopend over een lengte van 30 kilometer, zei Kurtulmus. 

Helaas zijn er veel tragische verhalen te vermelden. Erg veel Koerden zijn gevlucht, maar ze zijn er lang niet allemaal in geslaagd om naar Turkije te ontsnappen. Ook zijn er verhalen over ouders die opeens gescheiden zijn van hun kinderen, die zich aan de andere kant van de grens bevinden. Je kunt je er iets bij voorstellen dat zij zich ernstig zorgen maken over het lot van hun kroost.
Maar goed, het is iets. Turkije had haar grenzen natuurlijk ook gesloten kunnen houden. Gelukkig heeft Ankara besloten om toch maar in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten