Turks-nationalisten DENK lachen de PvdA uit: 'De PvdA zorgt voor radicalisering!'

Turks-nationalisten DENK lachen de PvdA uit: 'De PvdA zorgt voor radicalisering!'

De dames en heren van DENK vinden het fantastisch mooi dat Jacques Monasch uit de PvdA gestapt is.

En dus is het tijd voor enkele grappen en grollen. De partij van Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons heeft namelijk twee headlines van kranten naast elkaar neergelegd met reacties van PvdA'ers op het opstappen van Kuzu en Öztürk aan de ene kant, en van Monach aan de andere. In beide gevallen gebruikte de PvdA de term "geradicaliseerd':

https://www.facebook.com/DenkNL/photos/a.1551593525125435.1073741828.1550088745275913/1818604028424382/?type=3

Natuurlijk is dit inderdaad best frappant én grappig. Blijkbaar gebruikt de PvdA de term 'geradicaliseerd' continu om oud-sociaaldemocraten te beschrijven die geen fiducie meer hebben in de lijn Samsom-Asscher. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Tegelijkertijd moeten we wel voor ogen houden dat de dames en heren van DENK wel degelijk geradicaliseerd zijn. Kijk maar eens naar de tijdlijn van DENK op Facebook. Het is continu gejammer over blanke Nederlanders gemengd met puur Turks-nationalisme. Toen Kuzu en Öztürk nog bij bij de PvdA zaten lieten ze dat wel uit hun hoofd.

Sylvana Simons' Facebookpagina is hier een nóg beter voorbeeld van. Elke post draait nu om het vermeende racisme van de blanke Nederlander (of, in DENK-termen: kaaskoppen). Het is echt ongelooflijk om haar updates te lezen. Nog even en ze verklaart heel Nederland de oorlog. Zo ver is Simons doorgedraaid. En dat geldt niet alleen voor haar, maar voor haar hele partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer