Tweede Kamer neemt Big Brother-achtig donorplan D66 aan. Vanaf nu is jouw lichaam van de staat, niet van jou

Geen categoriesep 14 2016, 10:00
Gekker dan dit wordt het niet. Door een initiatiefwet van D66 -- een zogenaamde liberale partij die werkelijk geen idee heeft wat liberale kernwaarden zijn -- en steun van zeven VVD-Kamerleden is jouw lichaam vanaf heden officieel van de staat, niet van jezelf.
Het wetsvoorstel van D66 dat ervoor zorgt dat iedereen automatisch beschouwd wordt als orgaandonor tenzij je daar uitdrukkelijk bezwaar tegen aantekent, is gisteren goedgekeurd door de Tweede Kamer. 75 Kamerleden stemden voor het plan, 74 tegen. Omdat een parlementariër van de Partij voor de Dieren, Frank Wassenberg, te laat bij het parlementsgebouw was kon hij niet stemmen. Was hij er wel op tijd bij geweest dan was de uitslag 75 tegen 75 geweest. Het was dan dus niet aangenomen.
D66-Kamerlid Pia Dijkstra werd emotioneel toen ze de uitslag zag; zo mooi vond ze het dat jouw lichaam vanaf nu officieel eigendom is niet van de staat, niet van jou. Dijkstra:

“Het huidige beleid van de overheid om meer donoren te werven schiet tekort. De invoering van actieve donorregistratie lost dat op door van iedereen een keuze te registreren, maar laat die keuze wel vrij.”

“Door van iedereen een keuze te registreren”? Ja, door er automatisch vanuit te gaan dat “geen commentaar” “ja, graag!” betekent, inderdaad. Dat is geen “registratie” van een actieve keuze, maar een brute machtsgreep van de overheid waarbij de staat zich voor het eerst in de geschiedenis het lichaam van burgers toe-eigent. Wat Dijkstra betreft is dat eerst en vooral een grote overwinning voor het pragmatisme...
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’
Pragmatisme, pragmatisme, pragmatisme. 'Het werkt beter!' roepen ze in koor. Zo krijg je 'meer organen beschikbaar!' Het gaat dus puur om het beoogde resultaat: het doel heiligt de middelen.
En daarmee bewijzen Dijkstra, D66 en de 7 Kamerleden van de VVD die hiervoor stemden dat ze meer gemeen hebben met de communisten die het voor het zeggen hebben in China dan met grote liberale denkers en vrijheidsstrijders van weleer. Er worden geen grenzen erkend aan de macht van de staat; als het 'maar werkt' en de beoogde doelen bereikt worden.
In het verleden zijn om mindere goede redenen revoluties ontstaan. Dit keer zullen we het er maar bij houden dat D66 een bijzonder verderfelijke partij is... en dat we hetzelfde kunnen zeggen voor exact 50% van de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten