Tweede Kamerlid Graus (PVV) beschuldigd van #MeToo door ex-vrouw

Geen categoriejan 16 2019, 19:00
Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) is door zijn ex-vrouw beschuldigd van mishandeling. Volgens de ex van Graus zou hij haar hebben gedwongen om seks te hebben met anderen: zijn beveiligers. Graus stelt dat hij nooit beveiliging heeft gehad en dat het dus niet waar is. Ook zou Graus haar eenmalig in het gezicht hebben geslagen met zijn vuist. Flinke beschuldigingen dus, die in tijden van 'MeToo', de PVV allerminst goed uitkomen. Zeker gezien het feit dat de verkiezingen voor de deur staan, maar volgens Dion Graus is hij onschuldig en zou zijn ex 'psychisch instabiel' zijn.
Dion Graus trouwde vier jaar geleden met zijn ex Joyce. Daarna werkte Joyce jaren onbetaald als persoonlijk medewerker van het PVV-Kamerlid. Vorig jaar scheidden de twee, maar Joyce werkt nog steeds als medewerker van de PVV-fractie, nu tegen betaling. De fractiemedewerker en Graus liggen nu dus overhoop waarbij de een de ander beschuldigt van strafbare feiten. Joyce stelt dat Graus haar zou hebben mishandeld. Volgens de PVV-fractiemedewerker zou Graus haar via psychische manipulatie tot seks met beveiligers hebben gedwongen met het doel hem op 'deze manier terug te betalen'.
Tja, het is het zoveelste schandaal in de partij van Geert Wilders. Het lijstje is ondertussen te lang om uit te zoeken, maar gisteren nog bleken er ineens twee verschillende PPV-fracties in Purmerend te bestaan en vandaag lezen we weer over persoonlijke problemen tussen twee voormalige liefdespartners. Als dit een voorproefje is voor de manier waarop deze partij Nederland zou willen besturen dan belooft het weinig goeds.
Het schandaal Graus moet natuurlijk nog worden onderzocht door het OM, maar alleen de beschuldiging is al een smet op het blazoen van de partij. Graus zelf begrijpt 'helemaal niets' van de beschuldigingen, aan RTL Nieuws laat hij het volgende weten: "Ik snap hier niets van. Ik weet niet wat de inhoud van de aangifte is en ik weet niet waar dit over gaat. Ik heb nooit particuliere beveiligers gehad of ingehuurd. Ik weet maar één ding, dat er niets van waar is en dat ik rustig kan slapen."
Het OM bevestigt het bestaan van de aangifte, maar gaan niet in op de specifieke inhoud. Wel wordt er onderzoek gedaan door het OM.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten