Twentenaar neemt wraak op kerstboom, politie is in shock

Geen categoriedec 23 2018, 14:00
Voor de politie Dinkelland was er vanochtend een bizarre situatie. De kerstboom in het centrum van Ootmarsum is omgezaagd en heel de stad is in rep en roer! Men staat voor een raadsel, maar is dit wel terecht?

"Hoe bedenk je het om een zaag mee te nemen, naar de Markt te gaan en een kerstboom om te zagen? Een boom die zorgt voor een gezellige sfeer in het centrum van Ootmarsum. Een boom die toch wel iets van saamhorigheid uitstraalt.”

Dat vraagt de politie Dinkelland zich af. Dat de kerstboom het er wellicht zelf naar heeft gemaakt, laat de politie voor het gemak maar even achterwege. Vorig jaar kreeg Oldenzaal, zo'n 14 kilometer van Ootmarsum af en toevallig mijn geboorteplaats, zijn eerste slachtoffer als gevolg van kerstboom-gerelateerd geweld. Op deze schokkende beelden is te zien hoe de kerstboom een nietsvermoedende burger liep uit te dagen en in gevecht raakte, waarna de burger uiteindelijk tegen de vlakte ging. Hoe deze burger er inmiddels aan toe is, is niet duidelijk.
Dit soort incidenten worden wel vaker in de doofpot gestopt. De kerstboom is dan ook nooit verhoord en staat het jaar erop zelfs gewoon weer voor de ingang van hetzelfde café. Ergens is het een keer mooi geweest, vinden de burgers, en nemen ze het heft in eigen handen.
De mensen van Ootmarsum reageren tegenover de politie en de buitenwereld met 'vol ongeloof' maar in die contreien van Twente is het een welbekend fenomeen dat anti-kerstboomisme nog altijd levendig aanwezig is en volgens experts zelfs toeneemt.
Politie Dinkelland tracht samen met de brandweer de boom opnieuw op te tuigen, maar kenners van de regio weten dat dit eigenlijk wel een futiele aangelegenheid is. Die boom heeft dit gewoon verdiend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten