Twintig jaar na dato publiceert vuurwerkramp-onderzoeker Paul van Buitenen ALLES: 'Als justitie en de politiek niets doen, dan staan ze er in Enschede alleen voor'

Twintig jaar na dato publiceert vuurwerkramp-onderzoeker Paul van Buitenen ALLES: 'Als justitie en de politiek niets doen, dan staan ze er in Enschede alleen voor'

Vuurwerkramp monument. Bron: Wikimedia: Mark Ahsmann

Vuurwerkramp-onderzoeker Paul van Buitenen gooit de handdoek in de ring, zijn halve leven heeft hij gewijd aan het onderzoeken naar wat er nu precies gebeurd is tijdens de ramp in Enschede. Toch stopt hij niet echt, hij maakt zijn hele onderzoek - bijna 1400 pagina's - openbaar. Alles, maar dan ook alles maakt hij openbaar. Alle sappige details gooit hij openbaar, zodat wij een inkijkje krijgen in deze gebeurtenis.

Na 2 decennia aan onderzoek doen gooit hij de handdoek in de ring, het is nu aan justitie om eindelijk eens wat te doen met zijn onderzoek.

„Maar voor mij stopt het anders vandaag. Ik ga de kar niet meer trekken. Als politie en justitie niets doen, dan is het tijd om mijn eigen leven weer op te pakken. Einde oefening. Maar ik vertrek niet zonder zoveel mogelijk sporen na te laten. Zodat Nederland en het nageslacht kunnen lezen wat er bij de ramp volgens mij allemaal gebeurd is.”

Eerder al publiceerde hij een lijst met allemaal namen van lieden die betrokken zijn bij de ramp. De mensen zijn bij de ramp betrokken door mismanagement of andere dubieuze zaken.

Over de immer geliefde Ferd Grapperhaus schreef hij het volgende:

"Huidig minister van Justitie & Veiligheid, portefeuille met politie en brandweer. Verdedigt foutieve blusvoorschriften van minister Remkes, die levensgevaarlijk zijn. Wordt verkeerd gebrieft door Instituut Fysieke Veiligheid en Stephan Wevers (voorzitter brandweercommandanten). Geeft geen antwoord op mijn formele klacht van 27 juni 2019 bij de minister over de reactie van het College Pg's op mijn reviewrapport. De zienswijze van het OM dat mijn klacht geen echte klacht is en daarom geen reactie behoeft van het OM is semantische spitsvondigheid die geen recht doet aan de terechte en ernstige inhoud van mijn klacht."

Het dossier van Van Buitenen bevat bijna 1400 pagina's, dus als justitie deze zaak niet verder behandeld dan zullen er weer andere onderzoekers of journalisten zijn die het stokje zullen overnemen van Van Buitenen. Deze zaak belooft groot te gaan worden. Komende weken zullen interessant worden.

Van Buitenen zal nog niet helemaal stoppen, slachtoffers en nabestaanden kunnen gelukkig bij deze held altijd nog terecht.

„Bakker en Paalman denken dat justitie tijd nodig heeft. Ik heb er nog weinig vertrouwen in. Voor hetzelfde geld wordt het gewoon geseponeerd. Natuurlijk: als justitie er wel wat mee doet, dan sta ik er. Als slachtoffers me nodig hebben om een schadeclaim in te dienen, dan zal ik ze helpen. Maar verder trek ik me nu terug. De ramp heeft zes jaar van mijn leven gekost. Nu komen de andere dingen in het leven. Als justitie en de politiek niets doen, dan staan ze er in Enschede alleen voor.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
onderzoek Enschede Vuurwerkramp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer