Typisch: Nederlanders al 15 jaar aan lijntje gehouden bij asiel- en migratieproblematiek

Typisch: Nederlanders al 15 jaar aan lijntje gehouden bij asiel- en migratieproblematiek

Het lijkt er op alsof de tijd bij de Rijksoverheid zeven keer trager verstrijkt dan in de rest van Nederland. Zo ook de tijd die het duurt om de problematiek rondom het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers op te lossen. Volgens een ambtenaar uit Culemborg, die een brief naar de Volkskrant stuurde, wist hij al vijftien jaar (!) van de problemen.

Ingezonden brief aan de Volkskrant

[caption id="attachment_228903" align="aligncenter" width="311"]De ingezonden brief van de Rijksambtenaar. Bron: Geenstijl / De Volkskrant De ingezonden brief van de Rijksambtenaar. Bron: Geenstijl / De Volkskrant[/caption]

Als iedereen zoveel tijd zou laten verstrijken als het blunderdepartement van Justitie en Veiligheid alvorens men problemen zou oplossen dan zouden we nog per telegram communiceren. En met paard en wagen over de snelweg galopperen.  Gelukkig maken we enige haast en haast was ook waartoe de nieuwe Minister van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol (VVD) werd aangemoedigd door diverse Kamerfracties.

 

Er moet namelijk eindelijk een oplossing worden gevonden voor het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Maar haar reactie was 'festina lente' ofwel: haast u langzaam. Hoe langzaam? Vijftien jaar?

Het argument van 'de tijd' kwam vaak ter sprake tijdens het debat gisteren in de Tweede Kamer. Want Nederlanders wachten al meer dan een decennia om de problemen rondom asiel en migratie opgelost te zien. Maar al die tijd zitten bestuurders op het pluche die liever  rijkelijke inkomsten veilig stellen dan dat zij risico's nemen en wellicht na twee jaar opstappen. En dus houden de problemen gewoon aan. Verandert er niets en frustreren kiezers zich.

Tot overmaat van ramp zijn de VVD-bestuurders dan ook nog eens niet in staat om creatief te zijn. Vroeger kopieerden ze voorstellen van Geert Wilders. Nu doen ze hetzelfde met de voorstellen van Thierry Baudet. Laten we hopen dat er naast de duizenden politieagenten en rijksambtenaren nog meer mensen zijn die wél gewoon problemen willen oplossen en niet de kiezer aan het lijntje houden zoals nu gebeurt. Aan de nieuwe staatssecretaris de taak om die verloren tijd weer in te halen.

 

Lees meer over:
migratie Asielprocedure

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties