Ugbaad Killinci (PvdA) doet huiliehuilie om PVV-berichtje: "morele en juridische grens overschreden"

Geen categoriejul 10 2019, 17:00
En mevrouw is zwaar gekwetst door de PVV! De schade is ondertussen aan het gelaat van het PvdA-raadslid uit Emmen af te lezen en in diverse kranten doet ze haar beklag over het 'racisme in Emmen'. Volgens de PvdA'er heeft de PVV met het gewraakte Facebookbericht een "morele en juridische grens overschreden".
Het bericht dat de partij van Wilders in december 2018 plaatste laat dermate ernstige sporen achter dat meer dan een halfjaar later Killinci de pers benadert om haar verhaal te doen. Het bericht ziet u hieronder en bevat enkele elementen: een foto van Killinci en de tekst 'PvdA raadslid in Emmen'. Dat was het! De reacties onder het bericht zijn niet afkomstig van de PVV, maar van individuele personen die hun gal spuwen over Ugbaad Killinci.
Strikt taalkundig gezien doet de PVV echter niets verkeerd met het plaatsen van het bericht. De Utrechtse dependance van de partij van Geert Wilders doet slechts een uitspraak: 'dit is Ugbaad Killinci en ze is raadslid voor de PvdA in Emmen'. Hierin zit géén enkel oordeel va priori verweven, maar Killinci meet zich de gebruikelijke slachtofferrol aan en doet alsof deze uitspraak gelijk staat aan 'haatzaaien'.
Volgens Kilinçci was het de intentie van Wilders partij om haatzaaiende reacties te oogsten en slaagde de opzet. Het is alleen zo jammer voor Killinci dat er geen enkel bewijs is dat de Utrechtse PVV deze intentie had. Tevens kan de partij toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor de (onsmakelijke) berichten van derden? Het is niets meer dan een vermoeden en een aantijging.
Zelf is ze heel stellig over het incident:

"Er wordt hier een morele en juridische grens overschreden. Dit raakt mij en maakt mij ontzettend boos. Iedereen met een gezond verstand weet dat de PVV mijn foto niet zomaar post. Ze waren uit op haatzaaiende reacties en die hebben ze gekregen."

Volgens RTL Nieuws is de PVV geheel niet onder de indruk van de aantijgingen:

"Ik vind dit zo krankzinnig. Ik ga niets uitleggen over iets dat in december is gepost. Waarom ben ik u verantwoording schuldig? Er zal destijds wel een reden zijn geweest voor deze Facebook-post. Er is niets mis mee."

Het wachten is nu op de volgende metafysische rechtszaak waarin Nederlandse rechters zullen moeten oordelen over de onzichtbare intenties van de PVV. Klinkt als een goed recept voor onbevooroordeelde rechtspraak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten