Uh, oh! Democraten en campagne Hillary betaalden voor controversieel dossier over Trump en Rusland

Geen categorieokt 25 2017, 9:00
Goh, het was dus een aanval van Democraten op een politieke rivaal.
Voor de verkiezingen van 2016 berichtten Amerikaanse media dat een voormalige inlichtingenofficier uit Engeland een bijzonder schokkend dossier had samengesteld over Donald Trump. Kort gezegd kwam het erop neer dat hij hechte banden had met Rusland en dat Poetin hem waarschijnlijk chanteerde omdat er beelden waren van Trump met Russische prostituées. Het was echt schokkend en zorgde dan ook voor een ware aardbeving in journalistieke kringen én in de Amerikaanse (en Europese!) politiek.
De grote vraag was echter: wie heeft dit onderzoek betaald? Wie zat erachter? Want ja, juist omdat het zo schokkend was is het belangrijk om dat soort vragen te beantwoorden, om te weten of er iemand met een agenda achter zit of dat het een hoegenaamd objectief relaas is van iemand die iets zag en zich zorgen begon te maken.
Nou, we hebben het antwoord eindelijk. De linkse, Democratisch-vriendelijke Washington Post bericht namelijk dat de Clinton-campagne en de Democratische Partij erachter zitten.
In april 2016 huurde Marc E. Elias, een advocaat voor de Clinton-campagne en de Democratische partij, het onderzoeksbureau Fusion GPS in om 'onderzoek' te doen naar Trump. Het doel daarvan was natuurlijk om informatie te vinden (of te verzinnen, indien nodig) die schadelijk was voor de man die de Republikeinse presidentskandidaat zou worden. Nou, die informatie werd inderdaad 'gevonden,' verzameld, en vervolgens gelekt. Daarbij ging het niet alleen om daadwerkelijke feiten, maar ook over roddels. Want ja, roddels kunnen ook heel schadelijk zijn, zeker in de politiek.
De Democratische financiering van het onderzoek duurde tot in oktober 2016. Dat was dus de maand voor de verkiezingen, wat betekent dat de Democraten het rapport écht gebruikten om er een politiek slaatje uit te slaan, en dat het zelfs met dat doel geschreven werd.
Kortom, de mainstream media zijn gevallen voor een propaganda-verhaal van de Democratische Partij. Schokkend, ik weet het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten