Likoed Nederland: "Geen terroristenvereerder in het nieuwe kabinet!"

Geen categorieokt 25 2017, 8:00
Als Sigrid Kaag in aanmerking kwam voor een ministerspost in Pakistan, soit, maar in Nederland? Nee, bedankt.
Er zijn van die mensen die beweren dat D66 een hartstikke leuke hipsterpartij is van tolerante, vriendelijke mensen die alleen het beste willen voor de hele wereld. Dat is je reinste flauwekul. Zeker wat het buitenlands beleid van die partij betreft is D66 gewoon keihard anti-Israël -- en zelfs antisemitisch.
Het ultieme bewijs voor die stelling is dat D66 Sigrid Kaag naar voren heeft geschoven als staatssecretaris van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze vrouw heeft een enorme hekel aan Israël, een historische bondgenoot van Nederland, en toont maar al te veel sympathie voor fundamentalistische moslims en hun gevaarlijke denkbeelden.
Geen wonder dus dat Likoed Nederland zich fanatiek verzet tegen haar benoeming. Gisteravond deed de pro-Israël organisatie een persbericht uitgaan waarin ze de vloer aanvegen met Kaag en duidelijk maken dat deze vrouw nooit en te nimmer staatssecretaris mag worden.
Likoed Nederland heeft zeven redenen waarom het een wanstaltig idee is om Kaag een belangrijke rol te laten spelen in de Nederlandse (en internationale) politiek:

1. Zij beschaamde het vertrouwen van dit ministerie.
Zij vertrok eerder bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zij uit haar vertrouwensfunctie bij de afdeling ‘Politieke VN-zaken’ van dit ministerie was gezet.
Dat was omdat de leiding van BZ had ontdekt dat zij in het geheim met een vertrouweling van Yasser Arafat was getrouwd. Zij beschaamde dus het vertrouwen van dit ministerie en wist niet goed om te gaan met gevoelige informatie.

2. Haar persoonlijk leven is nauw verbonden met een terroristische organisatie.
Haar Palestijnse man, Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

3. Zij heeft bewondering voor terroristen.
Sigrid Kaag heeft in haar woonkamer prominent een foto van Yasser Arafat. Yasser Arafat geldt als de vader van het moderne terrorisme”.

4. Zij heeft goede banden met terreurorganisaties.
Sigrid Kaag beroept zich in interviews geregeld op haar goede relatie met de sjiitische terreurorganisatie Hezbollah.

5. Pro-terreur.
Haar kinderen lijken pro-terreur te zijn opgevoed door hun ouders. Zo likete haar dochter Janna “Marwan Barghouti for president” op Twitter. Deze Marwan Barghouti is tot vijf keer levenslang veroordeeld wegens bewezen betrokkenheid bij drie terreuraanslagen waarbij vier Israëli’s en een Griekse monnik werden gedood.

6. Zij is haatdragend naar een bevriende democratische natie.
De democratisch gekozen Israëlische premier Netanyahu noemde zij onder meer “een racistische demagoog” en “geen vertegenwoordiger van vredelievende Israëli’s”.

7. Zij heeft nauwelijks verbondenheid met Nederland of met het Nederlandse beleid.
Haar kinderen noemt zij ‘Palestijns’. Als haar kinderen Palestijns zijn en dus niet Nederlands, wat doet zij dan in een Nederlands kabinet?
Ook beleidsmatig gezien is Sigrid Kaag een heel merkwaardige keus voor een staatssecretaris. Sigrid Kaag herkent zich niet in Nederland, want zij constateert “dat Nederland gedurende mijn [tientallen jaren] afwezigheid nogal is veranderd”.

De komende jaren staat Nederland voor grote uitdagingen, stelt Likoed Nederland verder. Islamistisch extremisme is misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd. "Het is van groot belang om ministers en staatssecretarissen benoemen die deze dreiging en de bestrijding daarvan serieus nemen," aldus Likoed.
Als Sigrid Kaag iets heeft bewezen in haar leven en carrière dan is het dat zij daar niet de juiste persoon voor is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten