Russische hooligans willen statement maken tijdens WK 2018

Russische hooligans willen statement maken tijdens WK 2018

Over ruim een half jaar gaat het WK voetbal in Rusland van start en veel voetballiefhebbers kijken al reikhalzend uit om hun land te zien spelen.

Tijdens een groot eindtoernooi zitten miljoenen mensen aan de buis gekluisterd en voelen mee met de spanning die de spelers op het veld ook hebben. Iedereen ziet zijn land natuurlijk graag winnen en dat zou dan voor veel vreugde zorgen. Toch zijn sommige internationale mediaplatformen wat sceptisch over dat mensen wat minder naar dit eindtoernooi toe leven als andere jaren.

Wellicht heeft dat ook te maken met dat er de laatste tijd wat negatieve berichten naar buiten kwamen over dat Russische hooligans het voorzien hebben op andere supporters. Tijdens het EK 2016 zijn er al enkele vechtersbazen op de vuist gegaan met de Engelsen, maar doordat ze snel waren uitgeschakeld, hield het geweld niet lang aan. Russische hooligans waarschuwen de fanatieke aanhang van Engeland dat ze ook hun borst nat kunnen maken tijdens het WK in eigen land. Hiermee willen ze een statement maken dat zij de fanatiekste aanhang hebben en dat niemand aan hen kan tippen.

Lege stadions
De autoriteiten zien dit met lede ogen aan, maar gaan er wel alles aan doen om dit te voorkomen. De Russische overheid is van plan om de beveiliging extra aan te scherpen zodat er geen lege stadions zijn tijdens de voetbalwedstrijden. Veel supporters zijn bang om het slachtoffer te worden van geweld en blijven daardoor liever thuis. Naar verluidt wil Poetin hier 40 miljoen voor uittrekken. Een groot deel van dit bedrag moet ingezet worden voor ‘hotelachtige’ treinen waar mensen in kunnen slapen en verblijven. Het doel is om ruim 500 van dit soort treinen te laten rijden tussen de speelsteden en dat er ongeveer 300.000 mensen gebruik maken van deze voorzieningen.

Speciale identiteitskaart
Om niet iedereen zomaar toegang te geven tot een stadion, heeft de FIFA een speciale identiteitskaart in het leven geroepen die supporters moeten tonen bij de entree. Deze maatregel is getroffen om het geweld te verminderen en het liefst zelfs helemaal te voorkomen. Tijdens de Confederations Cup is er al geëxperimenteerd met deze kaart en het bleek een waar succes te zijn. Hoewel deze identiteitskaart nog niet alle steden is getest, gaat de FIFA ervanuit dat het ook in de rest van Rusland geen problemen moet opleveren. Het doel is uiteindelijk dat het WK voetbal voor iedereen een waar voetbalfeest gaat worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Rusland voetbal sport FIFA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties