Van Aartsen klaar met getreuzel: 'OM moet corruptieonderzoek Richard de Mos snel afronden, Den Haag moet verder!'

Van Aartsen klaar met getreuzel: 'OM moet corruptieonderzoek Richard de Mos snel afronden, Den Haag moet verder!'

Jozias van Aartsen nog in functie als burgemeester van Den Haag. Bron: HAGUE TALKS / YouTube

De Haagse oud-burgemeester Jozias van Aartsen is helemaal klaar met het getreuzel rondom het corruptieonderzoek naar ex-locoburgemeester Richard de Mos en zijn partijgenoot Rachid Guernaoui. Van Aartsen hoopt dat de Hofstad "het gedoe" snel achter zich kan laten als het Openbaar Ministerie tenminste een beetje vaart maakt...

In het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM hield de Haagse ex-burgemeester een stellig pleidooi waarin hij het Openbaar Ministerie opriep om haast te maken met het corruptieonderzoek naar Richard de Mos en Rachid Guernaoui.

Van Aartsen zei daar letterlijk het volgende over:

"Ik zou willen dat het OM snel tot een conclusie komt en dat er eventueel een vervolging volgt. Dan kan het voor de rechter een rol gaan spelen. Voor de stad is het zo ongelofelijk belangrijk dat we dit soort gedoe een keer achter ons kunnen laten, want het blijft de stad ook als geheel achtervolgen."

De VVD'er (een partij die zelf ook niet wereldvreemd is wat betreft corruptieschandalen) heeft wel degelijk een punt dat het OM meer vaart kan maken betreffende het onderzoek. Tot nu toe lekken er de hele tijd alleen maar strategisch details uit zoals dat De Mos stemfraude zou hebben gepleegd. Overigens ontkend De Mos dat zelf ten stelligste.

Het lijkt wel alsof het OM er baat bij heeft om continu details uit het onderzoek naar de media te lekken. De Mos en Guernaoui, die beiden in het verdachtenbankje zitten, hebben er alleen baat bij dat het onderzoek snel zal worden afgerond. Alleen dan kunnen ze al dan niet hun gelijk halen, hun gram pakken en verder bouwen aan Den Haag. Tenzij De Mos binnenkort alsnog weer terugkeert in de Tweede Kamer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties