Van NBA-ster tot Starbucks manager-in-training: het leven van deze gouden medaillist is ongelooflijk

Geen categorieaug 04 2015, 14:00
Sommige vinden vinden dit een achteruitgang: van NBA-ster tot Starbucks manager in training. Gelukkig denkt deze man daar zelf heel anders over.
Enkele jaren geleden was Vin Vaker één van de meest populaire en bekende basketbalspelers van de Verenigde Staten. En dat wil wat zeggen: het niveau is daar immers ongelooflijk hoog. Vin was een echte superster.
Hoewel Vin een defensieve speler was, was hij ook aanvallend sterk. Zijn gemiddelde: 7 rebounds en 15 punten per wedstrijd. Niet slecht. Hoewel hij nooit kampioen werd won hij wel een gouden medaille op de Olympische Spelen én werd hij niet één keer, niet twee keer, niet drie keer, maar vier keer geselecteerd voor de All-Star wedstrijd waar alleen de besten van de besten aan mee mogen doen.
Gedurende zijn carriere verdiende Vin zo'n $100 miljoen: een enorm bedrag waar hij de rest van zijn leven heerlijk van kon leven.
Helaas was er één probleem: Vin was een alcoholist. Onder invloed van zijn verslaving en slechte relaties gaf hij bakken met geld uit. Zijn problemen verergerden toen hij in de nadagen van zijn carriere terecht kwam en de grote successen niets meer waren dan herinneringen.
"Ik wilde niet denken aan de successen die ik eerder had gehad en dus begon ik steeds meer te drinken. Ik zorgde ervoor dat ik gevoelloos werd voor de druk van buitenaf."
Na zijn carriere kwam Vin dan ook ernstig in de financiële problemen. Hij had niets meer; geen geld, niets.
Screen Shot 2015-08-04 at 13.02.30
Gelukkig voor hem besloot Starbucks CEO Howard Schultz uiteindelijk om hem te helpen. Vin ging naar een afkickkliniek en is nu vier jaar nuchter. Een ongelooflijke prestatie natuurlijk; veel indrukwekkender dan zijn magnifieke jaren in de NBA. Maar dat is niet alles. Met behulp van Schultz wordt Vin nu getraind als een ober in Starbucks en als een toekomstige manager van een lokale Starbucks. Als zijn training erop zit gaat hij zijn eigen Starbucks managen.
Voor veel mensen lijkt dat een diepe val - van de NBA naar Starbucks - maar Vin is trots op zichzelf.
"Buitenstaanders denken vaak 'wow, wat een verschil.' Maar ik heb vier kinderen en wil voor ze zorgen."
En ja, daar heb je een baan voor nodig. Ook als je ooit een geweldig rijke atleet was.
"Ik vind het indrukwekkender om elke dag weer de kracht te vinden om vol passie aan het werk te gaan bij Starbucks dan om op het hoogste niveau in de NBA te spelen," zegt Vin. "Ik krijg er energie van dat ik 's morgens wakker word en, ten eerste, niet afhankelijk ben van alcohol, en me daarnaast niet hoef te schamen en dat ik voor mijn gezin kan zorgen."
Naast zijn werkzaamheden voor Starbucks wil Vin nu ook een mentor zijn voor andere jonge atleten die mogelijk in de problemen komen. Hij wil hun leren om op een goede, verstandige wijze om te gaan met geld en roem, en wérkelijk iets van hun leven te maken; zonder dat het hen zoveel hoeft te kosten als het hem heeft gekost.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten