UPDATE: explosie gehoord in Rome, zwarte rookwolken boven het heiligdom, waarschijnlijk geen aanslag

Geen categoriejun 01 2017, 18:26
Er waren onbevestigde berichten dat er zich een explosie heeft voorgedaan in Vaticaanstad. Dat er iets gaande is, is in ieder geval duidelijk: op beelden is een enorme, zwarte rookwolk te zien. Waarschijnlijk gaan het om een grote brand bij een auto-opslag verderop in de stad.
Update 19:03: Vanzelfsprekend zijn er alweer trieste types die de 'schuld' hiervoor leggen bij mensen die er niets mee te maken hebben: Donald Trump zou volgens deze dame verantwoordelijk zijn geweest voor deze gebeurtenis, mocht het een aanslag zijn geweest - waar het gelukkig niet op lijkt.
Update 18:58: Het zou om dit bedrijf, enkele kilometers van het Vaticaan, gaan. Ondanks dat het niet in het centrum van Rome of het Vaticaan was, blijft dit een enorm explosie en brand. Het is dus zeker niet uit te sluiten dat hierbij gewonden zijn gevallen.
Update 18:50: Het lijkt te gaan om een grote brand op een autosloperij iets verderop. Waarschijnlijk geen aanslag dus, godzijdank. Deze beelden van de lokale brandweer zouden van de plek zijn:
Update 18:45: Twitter vult zich met erg uiteenlopende berichten, waardoor het nog steeds onmogelijk is om zeker te zijn van wat er nu precies is gebeurd. Sommigen zeggen dat de explosie vlak naast de muur van het Vaticaan was, en anderen weer dat het meerdere kilometers verderop was. Er zou zelfs al rook zijn geweest vóórdat de knal zich voordeed:
Update 18:35: Volgens het Italiaanse nieuwsnetwerk Rai heeft de explosie zich niet in de ministaat maar net ernaast in een parkeergarage voorgedaan. Op de beelden is te zien dat de brandweer aanwezig is. Hopelijk weten we snel wat hier nu precies gaande is.
Update 18:30: We weten nog niets over de oorzaak van dit alles, en of er gewonden zijn. Sommige berichten zeggen dat de rook uit het Vaticaan zelf komt en anderen weer dat het net erbuiten, in Rome, komt. Vooralsnog valt niet te zeggen of het hier om een aanslag gaat, maar zeker is dat dit natuurlijk een plek is waar de gemiddelde jihadist met alle liefde een bloedbad zou aanrichten. Laten we hopen dat het niet zo heeft mogen zijn. Update 18:25: Het is nog niet duidelijk of het hier om een eventuele aanslag gaat of een 'gewonde brand' of gaslek: wat zeker is, is dat dit geen klein incident was. Update 18:21: Verschillende mensen melden op Twitter dat er een grote rookwolk boven het Vaticaan hangt. Sommigen hebben beelden hierbij, en melden dat ze een explosie, of een harde knal, hoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten