Veerman steekt Verhagen in de rug

Geen categoriefeb 23 2011, 11:30
'Prominent' CDA'er en oud-minister van Landbouw Cees Veerman heeft de (linkse) aanval ingezet op CDA-leider Maxime Verhagen. In een interview met het christelijke blad cv.koers beschuldigt hij de opvolger van Balkenende als partijleider van machtsspelletjes.
"Rutte wilde graag premier worden en Verhagen aasde al geruime tijd op de macht", aldus Veerman. En dus gooide hij 'goedbedoelende' (progressieve) CDA'ers zomaar onder de bus. "Hij is er niet vies van om iemand voor de macht een stok in de wielen te steken".
Ik hoor u denken: echt waar? Machtsspelletjes? Bij het CDA? Nog erger: in de politiek?
Ja, schandalig, natuurlijk, dit soort aantijgingen. We weten allemaal dat politici normaal gesproken wars zijn van wat voor machtsspelletjes dan ook. Het zijn allemaal idealisten pur sang, die elkaar altijd bijzonder vriendelijk en met alle égards behandelen. Dat geldt zéker voor christendemocratische politici. Die zijn wat dat betreft een lichtend voorbeeld voor ons allen, op macht beluste zondaars.
De hypocrisie van mensen zoals Veerman (en Klink, Ballin, Van Agt, Lubbers, etc.) is bijna niet te bevatten. Aan de ene kant beschuldigen ze Verhagen keer op keer van 'machtsspelletjes' en schilderen ze hem af als de Nederlandse reïncarnatie van Machiavelli, aan de andere kant steken ze hem continu, met een glimlach om de lippen, in de rug en doen ze er alles aan zélf de macht te grijpen binnen de partij.
Ook is het licht ironisch dat Veerman zegt dat het CDA fors zal verliezen bij de aankomende verkiezingen en dat dit de schuld is van Verhagen. Leuk geprobeerd, maar daar trappen we niet in. Het CDA verliest juist vooral door lieden zoals Veerman, die iedere keer weer voor problemen zorgen. De CDA-achterban wil rust. Hoe meer 'prominenten' de aanval openen op Verhagen, hoe meer zetels de partij zal inleveren. Zo werkt het nu eenmaal; Veerman weet dat ook, wat zijn uitspraken nog Machiavelliaansers maakt.
Beste meneer Veerman, als uw CDA u werkelijk lief is, houdt dit soort kritiek dan voor u en leg mensen uit waarom ze op uw partij moeten stemmen bij de volgende verkiezingen. Bent u daar niet toe in staat dan weten we in ieder geval wat voor vlees we in de kuip hebben: een politieke tegenstander van Verhagen die zich niet druk maakt om principes, maar om het feit dat hij en zijn kameraden op het moment machteloos staan toe te kijken terwijl anderen het lot (en de richting) van de partij bepalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten