Verbied de Hells Angels - Vandaag nog

Geen categorieokt 08 2011, 8:59
De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vrijdag bepaald dat zes verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar afpersing en het witwassen van crimineel geld voorlopig vast blijven zitten.
Dat bericht Nu.nl.
Een van hen is Harrie S., een prominent lid van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels:

De arrestaties van dinsdag gingen gepaard met een reeks doorzoekingen van woningen en bedrijven in diverse gemeenten. Justitie legde beslag op tal van goederen en bescheiden, waaronder een viertal woningen, 12 auto's, een grote hoeveelheid antiek, horloges, sieraden en huisraad.

Deze Harrie mag dan de enige verdachte zijn die een Hells Angel is, toch is de tijd gekomen om deze organisatie eindelijk eens aan te pakken. We lezen tegenwoordig bijna wekelijks verhalen over misdrijven van Hells Angels. Het is een ieder met ook maar een graantje gezond verstand volstrekt duidelijk dat het hier een criminele organisatie betreft. En criminele organisaties zijn bij wet verboden.
Waarom dan toch de tolerantie ten opzichte van de Hells Angels? Waarom worden deze zwarte engelen getolereerd? Ze maken hele buurten onveilig, veel leden zijn betrokken bij criminele praktijken, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De staat hoeft ze helemaal niet met rust te laten. Sterker nog, het is juist aan de staat om dit soort clubs aan te pakken en de rest van de samenleving tegen ze te beschermen.
Laat de sterke arm van de wet nou eindelijk eens afrekenen met deze motorclub. Genoeg is genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten