Verdachte bomaanslagen Boston aangehouden

Geen categorieapr 20 2013, 5:20
Dzhokhar Tsamaev, negentien jaar oud, werd vrijdagavond lokale tijd door de politie van Boston aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid die de twee bomaanslagen de stad maandag troffen.
Dzhokhar zou de aanslagen samen met zijn oudere broer Tamerlan hebben beraamd.
Tamerlan werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten nadat hij samen met zijn broer een auto had gestolen en probeerde te vluchten.
De broers zijn van Tsjetseense afkomst. Zij verhuisden in 2001 van Kirgizië naar Dagestan, een zuidelijke provincie van Rusland die grenst aan Tsjetsjenië. Beiden noemden zichzelf moslims. Tamerlan zei in een interview in 2010 zelfs "zeer religieus" te zijn en uitte zijn onvrede over het morele verval in de Verenigde Staten. Wat hem er een jaar eerder overigens niet van weerhield zijn toenmalige vriendin in elkaar te slaan. Althans, hij werd destijds op verdenking daarvan aangehouden.
Dzhokhar schijnt met verwondingen te zijn gearresteerd. Nog niet bekend is of hij al iets heeft laten weten over zijn motieven.
De politie in New Bedford, een kleine stad minder dan 100 kilometer ten zuiden van Boston, heeft nog drie mensen aangehouden in verband met de bomaanslagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten